Belgijski ovčar je danas izgrizao djevojčicu u BL. Riječ je vrlo pametnom psu koji voli djecu

Belgijski ovčar je danas izgrizao djevojčicu u BL. Riječ je vrlo pametnom psu koji voli djecu


Danas je u Banjaluci belgijski ovčar izgrizao dijete. Kako je istraga pokazala, pas je izašao iz ograđenog dvorišta porodične kuće na ulicu i na više mjesta, u predjelu nogu i leđa ugrizao maloljetnu osobu.

Vlasnik psa se u tom trenutku nije nalazio kod kuće, a nakon što je prijavljeno da je pas, koji je izašao iz dvorišta, ugrizao djevojčicu, na teren je izašao dežurni veterinarski inspektor, koji je utvrdio da je riječ o vlasničkom psu, belgijskom ovčaru, koji je vakcinisan u maju ove godine.

Postupajući inspektor odredio je mjeru posmatranja u Vet centru u trajanju od tri dana – rečeno je iz Grada.

Povrijeđenom djetetu ukazana je ljekarska pomoć u UKC RS. O svemu je obaviješten dežurni veterinarski inspektor, kao i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se nije izjasnio o postojanju elemenata krivičnog djela, te je naložio policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentovanju navedenog događaja.

Belgijski ovčar je inače umiljata pasmina, vrlo predani prijatelji koji će zaštititi dom i obitelj vlasnika, ali su i poznati kao najbolje pasmine za djecu. Zbog ovih stvari ostaje nejasno zašto je belgijski ovčar napao baš dijete, a to će istraživati u veterinarskom centru koji će odlučiti šta će sa psom.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija