Sarajliju za 3.700 KM prevario izvjesni Muamer Tvrtković: “Digao sam kredit, a on varalica svjetskih razmjera”

Sarajliju za 3.700 KM prevario izvjesni Muamer Tvrtković: “Digao sam kredit, a on varalica svjetskih razmjera”


Na Facebook grupi Majstori Sarajevo koja broji skoro 90.000 članova, javio se Sarajlija koji je ostao prevaren.

Naime, on je na ovoj grupi tražio majstora koji će mu završiti fasadu na kući, a na kraju je ostao bez fasade i bez novca, a sve je, kako kaže, prijavio policiji.

“Želim sve da vas upozorim na Muamera Tvrtkovića koji je suprugu i mene na veoma ružan način prevario za 3.700 KM. Naime, 19.7. je supruga na grupi postavila oglas da tražimo majstore za fasadu, a na to mi se javio dotični i obećao završetak radova za dvadeset dana, što je nama u tom trenutku najviše odgovaralo, započinje svoju priču Nihad iz Sarajeva.

Dalje navodi kako mu se Muamer predstavio kao vlasnik firme, da mu je na prve razgovore došao sa bijesnim Mercedesom, a na kraju se sve ispostavilo kao uigrana prevara.

“Muamer mi se predstavio kao vlasnik firme, za što se kasnije pokazalo kao laž, vozi bijesnog Mercedesa koji nije njegov, te se predstavlja kao poslovan čovjek, a ustvari je varalica svjetskih razmjera. Dogovorili smo se i nakon toga kreću radovi, skidanje stare fasade i kopanje kanala za drenažu. Potom, Tvrtković od mene traži novac za kupovinu materijala donoseći “iz svoje firme” potpisanu izjavu da je uzeo 3.700 KM na ruke”, govori Nihad, koji je tek nakon što je dao novac shvatio da je prevaren.

“Nakon toga uglavnom počinju problemi i laži od strane pomenutog, jer ni materijala, ni radnika, a ni para nema, a supruga i ja smo podigli kredit za fasadu”.

Na kraju je rekao kako je Tvrtkovića prijavio policiji, a nakon prevare je shvatio da nije jedini.

“Prijavljen je inspekciji i MUP-u Kantona Sarajevo za kriminalne radnje koje vrši, jer je prevario još jednu gospođu na isti način kao i nas”, završava Nihad koji se na kraju zahvalio i poštenim majstorima koji su mu završili fasadu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija