Klanjana dženaza nani koju je udavila unuka

Klanjana dženaza nani koju je udavila unuka


Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za troje maloljetnika osumnjičenih za ubistvo 75-godišnje starice Safije Subašić u sarajevskom naselju Mahmutovac.

Pritvor je određen za 14-godišnju unuku ubijene, njenu 15-godišnju poznanicu i 16-godišnjeg komšiju, koji se nalazio u društvu djevojaka.

Šesnaestogodišnjak se tereti za krivično djelo pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela, s obzirom na to da maloljetnice nije prijavio policiji, nego se za ubistvo saznalo tek kad su na tijelu starice uočene modrice. Nakon hapšenja sve troje maloljetnika smješteno je u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Orašju.

S obzirom na to da se radi o maloljetnicima, slijedi pripremni postupak pred sudijom za maloljetnike, piše Oslobođenje.

Jučer je na lokalnom mezarju Nišan Jarčedoli klanjana dženaza ubijenoj starici.

Podsjetimo, zločin se desio u subotu ujutro u kući koja je smještena u Ulici Paje sokak, na Mahmutovcu, a policija je tek u večernjim satima privela osumnjičene. Istragom je utvrđeno da je starica zabranila 15-godišnjakinji da se viđa sa njenom 14-godišnjom unukom, jer ima sudsku zabranu prilaska kući.

Tada je došlo do sukoba između maloljetnica i starice, u kojem je jedna maloljetnica staricu navodno držala za noge, dok ju je druga davila.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija