Vojska Srbije oborila dron iznad kasarne u Raški

Vojska Srbije oborila dron iznad kasarne u Raški


Vojska Srbije je oborila dron iznad kasarne u Raški, saznaje Blic.

Prethodno je bilo uočeno posmatranje i izviđanje kasarne, pa je vojska u skladu sa naređenjem vrhovnog komadanta dejstvovala i oborila dron, piše list.

Uskoro se očekuje saopštenje Vojske Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je da se sve neprijateljske bespilotne letelice na teritoriji centralne Srbije budu momentalno uništene, prenose Večernje novosti.

Ovaj medij prenosi da se Vučić odlučio na ovaj korak poslije incidenta koji se desio na području iznad Merdara i u okolini Raške. Tad su nepoznati dronovi osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije, navodi se na sajtu Večernjih novosti.

Navodi se i da je, u cilju sprečavanja daljih neprijateljskih aktivnosti, podignuti „migovi 29“ u akciji praćenja i eventualnog napada na neprijateljske letelice.

Nedugo zatim, dodaje se, uočeni objekti napustili su vazdušni prostor centralne Srbije, a da to nisu učinili, bili bi uništeni jer je navodno Vučić naredio da se odmah dejstvuje protivvazduhoplovnim oružjem.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija