Most Počitelj je trebao biti završen u martu ove, a pitanje je hoće li i do septembra sljedeće godine

Most Počitelj je trebao biti završen u martu ove, a pitanje je hoće li i do septembra sljedeće godine


Nezadovoljni su stanovnici ovog gradića, ali i predstavnici JP Autoceste FBiH, jer most neće biti završen ni godinu nakon dogovorenog roka

Izgradnja mosta Počitelj uveliko traje. Dok jedni zbrajaju benefite, drugi se pak plaše da će sam Počitelj zbog toga biti pust, čime bi turistička sezona ovog mjesta bila upitna. Iz JP Autoceste FBiH poručuju da se radovi odvijaju sporo zbog niza poteškoća, ali i kako je neosporno da je riječ o jednom od najvećih i najzahtjevnijih projekata na izgradnji autoputa kroz Hercegovinu. Bosna i Hercegovina će biti povezana sa nizom evropskih saobraćajnica. Ekipa O kanala posjetila je gradilište.

PROBIJENI ROKOVI

Da su radovi u toku i da se radi o velikom građevinskom poduhvatu, uvjerili smo se na samom gradilištu. Most Počitelj poprimio je novi izgled. Na terenu zatičemo građevinske mašine, bagere, kamione, užurbane radnike. Posljednji radovi pokazuju da su na mostu spojena još dva stuba sa novim metrima saobraćajnice.

– Na mostu Počitelj trenutno se radi rasponska konstrukcija sa stubova S1, S2, S5 i S6. Pola rasponske konstrukcije, upornjak U2 i završni radovi na čitavoj dužini mosta su ostali nedovršeni, rekli su nam iz JP Autoceste FBiH.

Međutim, iako se radi užurbano, iz ovog javnog preduzeća kažu da je napredak radova izuzetno spor. Rokovi su probijeni, ugovorne odredbe prekršene.

Ugovoreni rok za završetak radova bio je 14. mart ove godine, nakon čega je rok zvanično produžen do 5. septembra. Prema posljednjem programu radova dostavljenom od izvođača, predviđeni rok za završetak radova je 29. august 2023. godine, poručili su iz Autocesta FBiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija