Neko gađao jajima kuću kupreškog povratnika Safeta Pilića

Neko gađao jajima kuću kupreškog povratnika Safeta Pilića


Ponovo je napadnuta kuća kupreškog povratnika Safeta Pilića. Nepoznati počinioci su sinoć oko 21 sat jajima gađali prozor spavaće sobe i fasadu kuće.

Supružnici Safet i Vesna Pilić slučaj su prijavili PU Kupres, koja radi na rasvjetljavanju ovog gnusnog čina. Porodica Pilić je autohtona u svom Kupresu i kuća se nalazi na mjestu na kojem je sada, u samom centru Kupresa, više od 100 godina, piše Bugojno danas.

Pilić je svim Kuprešacima poznat kao veliki humanitarac koji, pored bošnjačkih porodica, pomaže i hrvatske porodice. On je predsjednik SDD “Merhamet” i BZK Preporod Kupres, kao i kancelarija Stranke za BiH, na čijem je čelu Pilić. Pilić je i vijećnik u Općinskom vijeću Kupresa, piše Bugojno Danas.

Inače, ovo nije prvi napad na kuću Safeta Pilića. Prije pet godina su nepoznati počinioci razvalili dio ograde oko kuće, uništili tablu s natpisima institucija koje su u njoj, te velikim kamenom gađali fasadu.

Na Facebooku se oglasila i supruga Safet Pilića, Vesna čije saopćenje možete pročitati u nastavku.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija