Stravična nesreća na autoputu u Hrvatskoj. Jedan radnik poginuo, drugi povrijeđen

Stravična nesreća na autoputu u Hrvatskoj. Jedan radnik poginuo, drugi povrijeđen


Sinoć oko 22 sata se dogodila teška saobraćajna nesreća na autoputu A7 kod čvora Orehovica u kojoj je poginuo 38-godišnji hrvatski državljanin, radnik HAC-a (Hrvatske autoceste), dok je na prikolici manjeg kamiona cestarske službe obavljao svoj posao, ophodnju ceste.

Općinska državna odvjetnica koja je rukovodila očevidom utvrdila je da je do nesreće došlo kada je 65-godišnjak, hrvatski državljanin, kamionom marke Mercedes, splitskih registracija, krećući se nepropisnom brzinom iz pravca Čavli u smjeru Rijeke, naletio na HAC-ov kamion s prikolicom.

Od siline udarca HAC-ovo vozilo završilo je na boku, dok je prikolica odbačena na drugu stranu ceste, na ogradu koja razdvaja kolničke trake. Iz PU primorsko-goranske kažu da je 38-godišnjak od zadobivenih povreda preminuo na mjestu nesreće, dok je 53-godišnjak teško povrijeđen i hitno prebačen u KBC Rijeka.

Vozač kamiona splitskih registracija je lišen slobode i po završetku ispitivanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u izazivanje saobraćajne nesreće u cestovnom prometu. Za vrijeme trajanja uviđaja promet na navedenom dijelu autoceste između čvora Čavle i Orehovica bio je potpuno obustavljen za sva vozila od 22:30 do 02:45 i usmjeren na druge alternativne pravce, kažu u PU PG.

“U teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila sinoć u kasnim večernjim satima na autocesti A7 na čvoru Orehovica, na radnom zadatku život je izgubio jedan naš djelatnik, dok je drugi djelatnik teško ozlijeđen, ali van životne ugroženosti. Ovim putem želimo izraziti duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, te obitelji našeg djelatnika izražavamo sućut, a ozlijeđenom djelatniku želimo što brži oporavak”, javili su jutros iz HAC-a.

Prometna nesreća dogodila se u zoni postavljanja privremene prometne signalizacije gdje je ograničenje brzine bilo 40 km/sat upravo zato što su radnici na cesti u specifičnim uvjetima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija