Sebija izetbegović: Istovremeno ću biti na čelu KCUS-a i u SKS. Ne mogu građane iznevjeriti

Sebija izetbegović: Istovremeno ću biti na čelu KCUS-a i u SKS. Ne mogu građane iznevjeriti


Sebija izetbegović će vršiti mandat zastupnice u Skupštini KS, a istovremeno će nastaviti obavljati i funkciju direktorice KCUS-a. Ovu vijest potvrdila je upravo Izetbegović.

– Nemam razloga da se odričem mandata. Ne postoji sukob interesa. Neću uzimati paušal za rad u Skupštini KS. Meni je glas dalo 14.724 ljudi. Ne mogu ih iznevjeriti. Mislim da sam zastupnica sa najvećim brojem mandata u ovom sazivu, izjavila je Izetbegović za Oslobođenje.

Podsjećamo, Izetbegović je na mjesto direktorice KCUS-a imenovana prvi put 2016. godine. Četiri godine kasnije zvanično je reizabrana na ovu funkciju nakon konkursne procedure koja je provedena u toku 2019. godine. Njen drugi mandat traje od 9. januara 2020. godine do 9. januara 2024. godine.

S obzirom da prema Statutu KCUS-a, direktor može biti samo jednom reizabran, odnosno da ovu funkciju može obavljati samo u dva mandata, Izetbegović će ovu funkciju obavljati još 14 mjeseci.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija