Prošla je godina dana od smrti malene Džene Gadžun

Prošla je godina dana od smrti malene Džene Gadžun


Danas je godina dana od smrti malene djevojčice Džene Gadžun. Dvoipogodišnja djevojčica je došla na rutinsku operaciju kapka, ali je usljed komplikacija završila tragično.

Slučaj njene smrti ni nakon godinu dana nije rasvijetljen, zbog čega će danas biti održana protestna šetnja u Sarajevu. Roditelji malene Džene, Muris i Amila pozvali su sve građane da ih danas podrže.

– Ispred Vlade Kantona u 9 sati sa pitanjima za Harisa Vranića! Zatim se selimo ispred Tužilaštva sa početkom u 10 sati… Pravda za našu Dženu! – napisala je Amila Gadžun.

Ona je nedavno, tačnije 8. novembra, podsjetila da je tog dana počeo horor koji je rezultirao smrću njene kćerke.

“Na današnji datum 8.11. desio se jedan horor koji nas i dan danas prati, koji se ne može zaboraviti nikada, a izazvali su ga Nina Jovanović, Benjamin Bejtović, Suad Rožajac i Jasmina Halimić. Lokacija koja nam je poslata na samom putu za Sarajevo ovog kobnog datuma ne znajući da se radi o jednoj rupetini gdje uništavaju živote svojim ne zakonitim radnjama u nadležnosti ministra Harisa Vranića! Nikada vam neću halaliti što ste ubili nešto što sam rodila, dvije godine sa toliko pažnje posvetila, nešto za što sam živjela i disala, a vi ste to svjesno uništili za 40 minuta….I niko još za to ne odgovara!”, napisala je.

Njen suprug Muris Gadžun je napisao: ”

Obzirom da Haris (Vranić) na moja pitanja odgovara samo putem društvenih mreza, ovog puta ću doći lično u Sarajevo, a nadam se da će on imati ljudskosti i hrabrosti da mi lično u oči odgovori na postavljena pitanja. Ispred Vlade KS zadržat ću se do 10 sati, a nakon toga idem sa svojom djecom pred zgradu tužilaštva. Pred zgradom Tužilastva reći ću sve ono što ima da kažem i što nosim na duši godinu dana. Predati ću svoje zahtjeve u Tužilastvo i zatražiti odgovore”, naveo je.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija