Sarajevska policija zatekla mladića (20) kako naoružan pljačka kuću na Vratniku

Sarajevska policija zatekla mladića (20) kako naoružan pljačka kuću na Vratniku


Jučer su u sred bijela dana pripadnici MUP-a KS lišili slobode I.S., rođenog 2002. godine u Sarajevu zbog pokušaja pljačke.

Naime, policijski službenici PU Stari Grad su u ulici Požegina na Vratniku zatekli ovog 20-godišnjeg mladića na izvršenju krivičnog djela teške krađe u pokušaju u kuću vlasništvo N.P. iz Sarajeva.

Prilikom pokušaja bijega navedeno lice je od sebe odbacilo pištolj nepoznate marke i kalibra, koji je izuzet radi potrebnih vještačenja, a kod osumnjičenog je pronađeno i oduzeto pet metaka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a I.S. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, na licu mjesta zatečena su i dva maloljetna lica koja su po uputama dežurnog tužioca, u skladu sa zakonom, ispitana u svojstvu osumnjičenih.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutih krivičnih djela.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija