(VIDEO) Policajac MUP-a KS objavio prisluškivane razgovore sa kolegama: “To mi je badžo. Jel se pozvao na mene?”

(VIDEO) Policajac MUP-a KS objavio prisluškivane razgovore sa kolegama: “To mi je badžo. Jel se pozvao na mene?”


Redakcija portala Crna-Hronika razgovarala je sa policijskim službenikom MUP-a Kantona Sarajevo gospodinom Nizamirom Đulovićem koji već dugi niz godina radio za zavedenu instituciju.

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim policijskog službenika Jedinice za saobraćaj MUP-a KS Nizamira Đulovića zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i primanje dara i drugih oblika koristi.

Prvostepeno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine. zabranjeno mu je i obavljanje posla policijskog službenika u trajanju od pet godina od pravosnažnosti presude. Policajac je lišen slobode u akciji ‘Dar 1’, u okviru koje akcije je privedeno 18 pripadnika Jedinice za saobraćaj MUP-a KS.

“Osuđen sam od strane sudije Tina Begtaševića na tri godine zatvora zbog ovakvih stvari. Ukupno me tereta za 195KM nedokazanih sredstava, od toga dvije čorbe, dva soka, jedna torta, jedne ćevapi i reklamna majica” – počinje svoju priču Nizamir Đulović za portal Crna-Hronika.

“Posebne istražne radnje MUP KS ,i Tužilaštvo KS, sve su ovo oni snimili ali nisu dokumentovali. Sve ima crno na bijelo, dostavljeno meni lično sve imam, a ima i moja advokatica Lejla Čović. Sve ima dokumentovano, sve ću vam dostaviti sa potpisom tužioca.

“Mene će uhapsiti sigurno, što sam ovo objavio ali nema veze” – izjavio je Nizamir Đulović za Crnu-Hroniku te poslao video dokaz koji se koristio u optužnici “Dar1” u kojoj je i sam optužen.

“Zašto mojih kolega nema u optužnici sa snimka, a ja dobio 3 godina robije za ovo? Sve sam prijavio MUP-u KS i FMUP-u.

“Za akciju DAR1 nisam kriv. Samo sam radio po njihovim željama i naredbama. Niko od policije MUP-a KS ne smije ništa reći jer im slijedi premještaj. Mene će uhapsiti sigurno, što sam ovo objavio ali nema veze”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija