Nihad Aličković završio u bolnici. Neće prisustvovati protestima u subotu

Nihad Aličković završio u bolnici. Neće prisustvovati protestima u subotu


Visoki predstavnik, Christian Schmidt, 30.novembra neće se pojaviti pred Odborom za vanjske poslove Evropskog parlamenta. Iz OHR-a su poručili da 30. novembar nikada nije ni bio potvrđen, te da se radi na utvrđivanju termina.

Visoki predstavnik, po zahtjevu evropskih parlamentaraca, treba odgovarati na pitanja zastupnika o svom posljednjem korištenju bonskih ovlaštenja kojim je u izbornoj noći nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH i Ustava Federacije.

Članovi grupe građana ReSTART najavili su za subotu nove proteste pod sloganom – Ne damo državu. Oni zahtijevaju da odluke visokog predstavnika budu identične za cijeli prostor države Bosne i Hercegovine.

Govornici će biti brojna eminentna imena o temama o našoj državi, ali i antidržavnom djelovanju onih koji žele prekrajanje granica na Balkanu.

Jednakopravna, funkcionalna, građanska država Bosna i Hercegovina, poručili su.

Osnivač pokreta “AntiDeyton” Nihad Aličković propušta proteste. Trenutno se nalazi u Vojnoj bolnici u Sarajevu iz koje je poslao poruku svima.

ORGANIZAM REKAO DOSTA… RESTART‼️

Danas nakon zadnjeg posta primljen sam u Vojnu bolnicu Abdulah Nakaš u Sarajevu.

Bit će dobro ako Bog da šta god da je od Allaha je.

Žao mi je što u Petak neću biti na premijeri Avdinog filma o Husein Kapetanu. Otiđite podržite brata i napunite salu u Općini Stari Grad.

Žao mi je što u Subotu neću biti na protestima koji su isuviše bitni. Molim vas, Molim vas, ustanite, otiđite na proteste. Jedan izlet i jedna kafa manje vam neće škoditi ali uzurpacija države i života to hoće.

Bit će sve dobro. Preforsiranost, stress, želudac, aritmija, pritisak, itd sve odrađuje svoje. Džaba… sve u svoj vakat ali ovaj out nisam mogao protiv sebe, danas je bilo baš loše. Tako da sam danas i primljen.

Hvala dr. Mahmuljinu i dr. Mačkiću na urgentnoj reakciji danas.

– Eto pratit ću vas s prozora iz sobe aBd u Subotu ispred Parlamenta. Nemojte to zaobići, ispoštujte ljude koji će uplatiti novac za opremu, binu, led ekran i sve ostalo, ispoštujte Muju i Suada pa eto i mene koji sedmicama radimo na organizaciji i svemu. Ništa se to ne završava samo, sve traži vrijeme i uložen trud i energiju i stres i sve. Dođite u Subotu. U 12:30 već budite pred Parlamentom.

Čujemo se još… ❤️💪

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nihad Aličković (@nihad_alickovic_antidayton)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija