Pala banda koja je sarađivala sa Kavčanima. Europol pronašao 100 kila kokaina

Pala banda koja je sarađivala sa Kavčanima. Europol pronašao 100 kila kokaina


U međunarodnoj koordinisanoj akciji srbijanskog MUP-a i Europola i Eurojusta zaplijenjeno je preko 100 kilograma kokaina i slobode je lišeno više osoba u EU i Srbiji.

Kako se saznaje droga je zaplijenjena u Belgiji, a prema informacijama koje se posjeduju slobode je lišena banda koja sarađuje sa kavačkim klanom.

POGLEDAJ GALERIJU

Akcija je izvršena u Belgiji, Nizozemskoj i Srbiji.

U ovoj akciji u Holandiji su lišeni slobode pripadnici organizovane kriminalne grupe srpski državljani D.R. (28) i D.P. (48), kod kojih je pronađeno oružje i izvjesna količina novca za koju se sumnja da je nastala izvršenjem krivičnih djela, dok su u Belgiji i Luksemburgu slobode lišeni takođe srpski državljani S.K. (36), Đ.D. (32), J.V. (33), jedna NN osoba, kao i državljanin BiH S.Đ. (42).

Na teritoriji Beograda slobode je lišen srpski državljanin V.V. (29), kome je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Droga je zaplijenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta. Osumnjičeni su pokušali da sakriju kokainu betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

– Otkriveno je i zaplijenjeno najmanje 103 paketa sa od više od jednog kilograma (ukupno oko 115 kilograma)“ za koje se procjenjuje da bi dostiglo vrijednost od 11,5 miliona eura na tržištu, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pretresi si istovremeno sprovedeni u Holandiji, Luksemburgu i Srbiji.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija