Dugogodišnji vozač upozorio ostale kolege: “Ovih 5 stvari se dešava na relaciji Tuzla-Sarajevo”

Dugogodišnji vozač upozorio ostale kolege: “Ovih 5 stvari se dešava na relaciji Tuzla-Sarajevo”


Magistralna cesta M1.8 je magistralna cesta u Bosni i Hercegovini koji povezuje granični prelaz Orašje sa Hrvatskom i Tuzlu. Ovo je najznačajnija cestovna komunikacija u regionu sjeveroistočne Bosne i Hercegovine Orašje – Šićki Brod kod Tuzle, koja se nastavlja prema jugu kao Magistralna cesta M18 Šićki Brod – Živinice – Kladanj – Olovo – Sarajevo.

Ovo je ujedno i najgora cesta koja povezuje dva velika grada u Federaciji odnosno u Bosni i Hercegovini.

Jedan od vozača koji je član naše Viber grupe koja broji preko 35.444 člana koji svakodnevno komuniciraju o stanju na putevima širom BiH, poslao je zanimljivu poruku svim vozačima koji koriste magistralnu cestu M18.

Viber grupu besplatno aktivirajte OVDJE

Često putujem na relaciji Tuzla-Sarajevo i uočim redovno sljedeće situacije:

1. Vozači ne gase duga svijetla – ne radite to, zasljepljujete druge vozače

2. Nedovoljno držanje odstojanja, posebno ako je cesta mokra/klizava

3. Preticanje kolone vozila u mraku, često i preko pune linije

4. Nekorištenje signalizacije, neispravna svjetla – bar obične sijalice nisu skupe, a ko može bolje uzeti dobre (ne kineske) sijalice, tako vam skoro ni duga svjetla nisu potrebna

5. Kamioni ubrzaju na ravnom dijelu puta, a uspore na uzbrdici i stvaraju veću kolonu – ako već ne možete stati, barem usporite da propustite druga vozila koja mogu ići brže, a bude zaista puno kamiona na ovoj dionici puta

Vjerujem da nas nema takvih ovdje u grupi, ali bi bilo dobro za sve nas da upozorimo takve vozače i obratimo posebno pažnju na noćne uslove vožnje. Lijep pozdrav svima 🙂

Pored upozoravanja na patrole, članovi jedni druge opominju na radove na putu, zastoje, saobraćajne nezgode itd…

Kolektiv redakcije portala Crna Hronika kreirao je besplatne viber grupe za vozače koji su svakodnevno na cestama, putem kojih će imati priliku u svakom trenutku saznati sve informacije o saobraćaju: gužve, stanje na putevima, informacije o nesrećama, obustavama saobraćaja kao i o policijskim patrolama i radarskim kontrolama.

-Svrha grupe nije ometanje rada policije, već je grupa informativnog karaktera i pomaže vozačima da prije svega izbjegnu neprijatne situacije i gužve, navode iz Crne hronike.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija