Problemi u DF-u: Stranka bi da se glasa za opoziciju u RS-u, narodni poslanik neće poslušati?!

Problemi u DF-u: Stranka bi da se glasa za opoziciju u RS-u, narodni poslanik neće poslušati?!


Demokratska fronta pridružuje se pozivu Vojina Mijatovića kada je riječ o glasanju za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, rečeno je za Klix.ba.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović je objavio tekst uoči glasanja za kandidate za srpskog delegata u Domu naroda BiH u kojem poziva poslanike SDP-a da glasaju za opoziciju u RS-u s obzirom na to da je to jedini način da SNSD ne dobije četvrtog delegata i samim tim kontrolni paket u ovoj državnoj instituciji.

Tom pozivu se sada pridružio i DF iako je ranije u Banjoj Luci njihov predsjednik Željko Komšić rekao da je odluka o glasanju na poslanicima Pokreta za državu te da nije njegovo da diriguje iz Sarajeva kako će glasati u Narodnoj skupštini RS-a.

Inače, prema pouzdanim informacijama Klix.ba, Milorad Dodik je DF-ovom poslaniku u NSRS-u Mirsadu Duratoviću obećao poziciju u vlasti stoga je teško za očekivati da će poslušati vrh stranke i glasati za opoziciju.

Glasanje u NSRS-u je danas i tajno je. Polemike o tome kako će ko glasati vode se već sedmicama, a javnost uporno apeluje na poslanike Pokreta za državu da ne dozvole Miloradu Dodiku blokadu važne državne institucije na još četiri godine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija