Čipun, Tajson, Iso i Alen posjekli 20 stabala bukve i napravili štetu od 2.200 KM

Čipun, Tajson, Iso i Alen posjekli 20 stabala bukve i napravili štetu od 2.200 KM


Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Kovačević Alena (31), Jusupović Dženana zvani Čipun (23), Begić Amira zvani Tajson (26) i Mujaković Islama zvani Iso (21) zbog krivičnog djela šumska krađa.

Prema optužnici, oni su u februaru ove godine na području Opštine Zavidović posjekli 20 stabala bukve te tako napravili štetu od skoro 2.200 KM.

Prvo su 09. februara u šumi državne svojine u reonu Suhe kojom gazduje Kantonalna uprava za šumarstvo Zeničko-dobojskog kantona, bez prethodnog odobrenja nadležnog organa posjekli i prisvojili osamnaest stabala bukve, plemenitih i ostalih lišćara, ukupne bruto drvne mase 13,64 m3, te time napravili štetu u iznosi od 1380,92 KM.

Ponovo su se vratili na isto mjesto 12. februara, ali ovaj put samo Kovačević Alen i Jusupović Dženan, te su posjekli i prisvojili dva stabala bukve, ukupne bruto drvne mase 8,17 m3, čime su oštetili Kantonalnu upravu za šumarstvo ZDK za iznos od 758,76 KM.

Optuženi su da su zajedno radi krađe u šumi oborili stabla, a količina oborenog drveta je veća od pet kubnih metra, čime su počinili krivično djelo “Šumska krađa”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija