(VIDEO) Zemanić otkrio kako je pobjegao iz zatvora: “Bejbi je razoružao policajce a Elez me čekao na Trebeviću”

(VIDEO) Zemanić otkrio kako je pobjegao iz zatvora: “Bejbi je razoružao policajce a Elez me čekao na Trebeviću”


Elvedin Zemanić je lice koje je policiji otprije poznat, a njegovo se ime već spominjalo u crnoj hronici. Poznat je po ranjavanjima i trgovini narkotika. Elvis i njegov brat Elvedin Zemanić su početkom decembra 2010. privedeni nakon što su pretukli Dragana Šeovca, koji je htio da ih zaustavi dok su tukli jednog mladića.

Elvedin Zemanić se teretio i za krivično djelo neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja za koje nije imao odobrenje nadležnog organa iz člana 52 ZONDINOM-a, pa u odnosu na istog, sve u vezi sa članom 54. KZ FBiH. Priveden je i u policijskoj akciji “Glečer” gdje su se teretili da su postali članovi organizovane grupe ljudi, a radi neovlaštene proizvodnje, držanja te prodaje opojne droge – navodi se u saopćenju.

Elvedin Zemanić postao je TikTok zvijezda, prati ga preko 10.000 osoba koje svakodnevno slušaju priče iz njegovog života. Ovog puta govorio je od bijegu iz zatvora piše Crna-Hronika.

 

“Tvrdim da niko nije mogao s mnom i Pašom rahmetli. Ja i on smo bili ko jedno. Mene je Pašo samo iznenadio kada sam ja trebao napraviti bjegstvo. Ja sam ga znao kao hrabrog momka. Ja hoću da pobjegnem iz zatvora. Slomijem ruku sam sebi, čekao me Bejbi (Dragan Perišić Bejbi) i Elez (Darko) Atko, Klamfa i Pašo je bio tu.

Kad su me trebali oteti ispred bolnice, Pašo u zadnjem momentu pobjegne. Predomisli se i pobjegne. Ostavio mene na cjedilju. Bejbi dođe i zarobi vodnike, Elez me je čekao na Trebeviću. Razoruža ih i ja Bejbi sjednemo u auto i pobjegnemo. Prvo bjegstvo iz pritvora sam ja napravio. Darko Elez je moj drug dobar. Valjao mi je kad sam pobjegao iz zatvora.

Jedini je došao sa Bejbijem mojim. Kada je Pašo rahmetli otišao i pobjegao, Bejbi je stavio metak u cijev, došao jednog vodnika zarobio, drugog vodnika zarobio oteo im pištolje, natjerao ih da mene odvežu. Odvezali su me, sjeli smo u auto i pobjegli na Trebević.

Gore nas je Elez čekao. Ja ulazim kod Eleza u džipa Grand Cherokee BG table, stoji jedna motorola ovdje, utoka mu na sjedištu. Sve sluša. Tad se helikopter digao, helikopter me ganjao.” – izjavio je Zemanić na svom TikTok profilu.

KPZ Zenica 1996

“Prva moja robija KPD Zenica 1996. godine. Nisam napunio 17. godina a sve sam se pitao i niko nije smio ništa uraditi da mene ili Pašu rahmetli ne pita. Kaže Kristija “ja sam isječen”, a ja nemam ogrebotinu jednu jer pi*ke su se sjekle i gutali kašike jer nisu mogli robiju podnijeti. Sad se isto osjećam kao i na ovoj slici. Spreman na sve, možete provjeriti, bujrum”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija