(FOTO) Šehitluci u Mostaru okruženi smećem

(FOTO) Šehitluci u Mostaru okruženi smećem


Šehitluci u Mostaru, mjesto na kojem počivaju najhrabriji, najveći sinovi BiH svakodnevno su izloženi devastaciji. I niko ne reaguje osim onih čiji su najdraži našli smiraj na ovom haremu.

– Nekome je očito dobro stalo da ukalja i uništi sav ugled i dostojanstvo Mostara, naročito stare jezgre grada. Do sada niti na jednom portalu, niti jedno udruženje, institucija nisu reagovali. Poneki pojedinac i to je sve…

Gdje je gradska inspekcija? Gdje je policija? Gdje je komunalna policija? Ali parking kaznu napisati uredno to može uvijek. Naročito na istočnom dijelu Mostara… Zašto kamere ne pregledate? Zašto ne tražite počinioca? Jel treba da stavimo ove kese na cestu pa tako saobraćaj zaustavimo ulicom Maršala Tita?

Medžlis Islamske zajednice Mostar mislite li se vi izjašnjavati po ovom pitanju? Jesu li makar vama sveti najhrabriji i najčasniji sinovi ovog grada??? Moj muftija lijepo je kad reaguješ radi Pravoslavne crkve, ali bi i ti jedva dočekao neko šaranje ili smeće ispred džamije u RS-u da bi malo potpalio, a pogledaj svoju “avliju”? Šta dopusti čovječe, i to svega 50 metara od ulaza u vaše prostorije?

Da li je cilj od Šehitluka napraviti neko novo partizansko, gdje svaka šuša može doći, skrnaviti, obešćavati i ismijavati mrtve? Ne mogu ni da zamislim kako bi u Turskoj izgledalo ovo mjesto! Straža vojna i najveće odavanje polasti, makar su to zaslužili, rekli su Mostarci.

Sanel Kajan, mostarski novinar i zastupnik u Parlamentu FBiH, sin velikog mostarskog heroja koji je poginuo u odbrani grada je naglasio da je ovo velika sramota.

– Smeće uz zid gdje počivaju naši najdraži, oni zbog kojih ovaj kabadahija koji baca smeće uz Šehitluke može u slobodi raditi šta hoće. Sramota!, prokomentarisao je Kajan.

Mostarci dodaju da je najveća tuga što su kontejneri svega 20 metara od Šehitluka što bi moglo značiti da neko smeće na ovome mjestu odlaže namjerno.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija