Iz Naše stranke jedno, Halilović drugo: “Da li se razgovaralo o premijerskog poziciji ili ne?”

Iz Naše stranke jedno, Halilović drugo: “Da li se razgovaralo o premijerskog poziciji ili ne?”


Portal Oslobođenje sinoć je objavio vijest da bi novi premijer Kantona Sarajevo mogao biti Jasminko Halilović, poduzetnik i osnivač Muzeja ratnog djetinjstva i da se u vezi s njegovim imenovanjem vode pregovori u Našoj stranci, a na upit Faktora iz NS su demantovali ovu informaciju.

SDP-ov zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Igor Stojanović jučer je najavio da će Edin Forto vjerovatno ostati premijer nakon formiranja vlasti, a sinoć se u medijima pojavila informacija o drugom kandidatu kojeg bi Naša stranka navodno mogla predložiti.

Jasminko Halilović kao premijer Kantona Sarajevo: Naša Stranka “gura” novo lice

– Trenutno se u Našoj stranci vode pregovori o potpuno drugom kandidatu. Riječ je o Jasminku Haliloviću, poduzetniku, te osnivaču i direktoru Muzeja ratnog djetinjstva – navodi se u tekstu Oslobođenja.

Generalni sekretar Naše stranke Nihad Uk za Faktor je potvrdio da se na organima stranke nije pregovaralo o Haliloviću.

– I ja sam ovu informaciju pročitao u medijima. Na organima stranke ništa nije bilo, možda je neko privatno o tome razgovarao – kazao nam je Uk.

Demant da bi Halilović mogao biti novi premijer KS stigao je i od federalnog zastupnika iz Naše stranke Dragana Miokovića, koji tvrdi da Jasminko Halilović neće biti novi premijer KS.

Ipak, Halilović tvrdi da je bilo razgovora o tome da on zasjedne na poziciju premijera KS, ali se, prema njegovim izjavama medijima, zahvalio na tome i odbio, te je pohvalio dosadašnji rad aktuelnog premijera KS Edina Forte.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija