Oglasila se IZ: “Nalažemo odmah vraćanje u prvobitno stanje šehidsko mezarje

Oglasila se IZ: “Nalažemo odmah vraćanje u prvobitno stanje šehidsko mezarje


Jedan od najposjećenijih proplanaka u BiH ostao je bez turbeta, koje se nalazilo na samom platou. Nakon što je portal Crna-Hronika objavio jučer da se sa Ajvatovice nelegalno uklonilo šehidsko turbe, reagovali su iz Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini.

Nečuveno: Gdje je nestalo turbe sa mezarom sa Ajvatovice? (FOTO)

Medžlis Islamske zajednice Donji Vakuf poslao je obaviještenje gospodinu Zudi Osmania, predsjedniku MIZ, da po hitnom postupku vrati u prvobitno stanje šehidsko mezarje sa platoa Ajvatovavičke livade. Ekspresan nalog poslao je lično Reis-i-ulema Husein efendija Kavazović piše Crna-Hronika.

“Obaviješten sam od strane člana Sabora IZ-e gospodina Elvedina Hamzakadića iz Prusca da je lice uposleno u pokopnom društvu MIZ-a Donji Vakfu izvršilo neovlašteno uklanjanje šehidskog mezarja sa platoa Ajvatovačke livade u Pruscu.

Ovim putem nalaže da odmah, a najkasnije u roku od 30 dana, u saradnji sa džematskih odborima iz Prusca, vratite spomenuti mezar u prvobitno stanje. Molim da me, nakon što izvršite naloženi posao o tome pismeno i obavijestite” – napisao je Husein efendija Kavazović.

Pogledajte fotografije sa Ajvatovice jednog od najposjećenijih proplanaka u BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija