Pepco stiže na BiH tržište: Kakva je njegova poslovna filozofija?

Pepco stiže na BiH tržište: Kakva je njegova poslovna filozofija?


Nakon dolaska njemačkog Lidla i ruskog Merea, Bosnu i Hercegovinu sve više osvajaju strani diskontni lanci, koji će biti konkurencija već pristunim trgovcima na tržištu

U sektoru trgovine u Bosni i Hercegovini u kojem je sve veća gužva, najavljen je dolazak novog igrača – lanca Pepco.

Ko je Pepco i kakva je njegova poslovna filozofija?

Pepco je poljski lanac diskontnih trgovina koji nudi odjeću za cijelu porodicu i proizvode za domaćinstvo po niskim cijenama, piše Indikator.ba.

– Centralna misija Pepco grupe je ponuditi vrijednost porodicama s ograničenim budžetom.To znači da smo predvodnici u snižavanju troškova života na tržištima na kojima poslujemo, pružajući kupcima ono što im je potrebno za njihove domove i porodice svake sedmice, objašnjavaju svoju misiju iz ovog lanca.

S glavnim uredom u Poznanu, Poljska, tvrtka ima preko 25.000 zaposlenika u 18 teritorija u srednjoj i istočnoj Europi te zapadnoj Europi, uključujući trgovine u Italiji i Španiji, Njemačkoj i Grčkoj. Kotira na Varšavskoj berzi.

Asortiman trgovina Pepeco čine dječja, ženska i muška odjeća, donje rublje, modni dodatci, igračake, kućni namještaj, dekorativni proizvodi i ukrasi, kućanski tekstil i drugo.

U grupi kažu da su u srži njihovog poslovanja jednostavnost, integritet, timski rad i poduzetništvo.

Imaju vlastiti vertikalno integrirani lanac nabave, koji je odgovoran za više od 75 posto opće robe i odjevnih predmeta koje nude u trgovinama. Grupa ima čvrste politike zaštite integriteta opskrbnog lanca, te redovno sarađuje s dobavljačima i provodi revizije.

Pepco u početku svoje prve trgovine u BiH planira otvoriti na području Sarajeva i Banje Luke. No, nema sumnje da će se lanac širiti nakon što uđe na bh. tržište. Svoje trgovine uglavnom otvara u gradovima sa više od 10.000 stanovnika.

U BiH traži dugoročni zakup prostora od 450 do čak 700+ kvadratnih metara u maloprodajnim i trgovačkim centrima u gradovima i mjestima s više od 15.000 stanovnika.

Nakon dolaska njemačkog Lidla i ruskog Merea, Bosnu i Hercegovinu sve više osvajaju strani diskontni lanci, koji će biti konkurencija već pristunim trgovcima na tržištu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija