(FOTO) Stanovnici Hadžića strahuju: Jezero iz arapskog naselja ugrožava kuće

(FOTO) Stanovnici Hadžića strahuju: Jezero iz arapskog naselja ugrožava kuće


U Općini Hadžići je proteklih godina napravljeno nekoliko naselja u kojima tokom ljetnih mjeseci borave turisti iz arapskih zemalja. Kupovina zemljišta, dozvole, izgradnja, obavijeni velom tajne, završavani su preko noći.

U jednom od tih naselja, Vrančićima, napravljeno je i jezero koje, kako tvrde stanovnici ovog naselja, direktno ugrožava imovinu, ali i život stanovnika piše Crna-Hronika.

– Ovo što nam se dešava je rezultat nemara Općine i općinskih službi, a dešava nam se direktno ugrožavanje imovine i života stanovnika Vrančića, nedjelovanjem, nemarom i već dobro poznatim bezobrazlukom nadležnih organa i inspektorata Općine.

Nelegalno jezero koje je 50 metara iznad kuća napravio investitor iz neke od arapskih zemalja je direktno uzrokovalo poplavu.

Predstavnici naše MZ i stanovnici Vrančića su u više navrata pisali dopise, zvali službe, molili da se rijeśi problem, ali nikad odgovor nije došao, osim da se radi na tome. Već par mjeseci traje ova borba i na kraju svega imamo ovaj rezultat, rekli su stanovnici Vrančića koji strahuju od svake kiše jer tada voda dođe do kuća.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija