Vijećnici iz SDA Bosanski Petrovac podržali amandman za borce Republike Srpske

Vijećnici iz SDA Bosanski Petrovac podržali amandman za borce Republike Srpske


Atmosfera u Općinskom vijeću Bosanski Petrovac dovedena je do usijanja, a sve zbog pojednih vijećnika SDA. U prilog tome govori i činjenica da su vijećnici iz SDA Majda Širbić, Jasmin (M) Mešić i Jasmin (R) Mešić podržali amandman na Nacrt Budžeta općine Bosanski Petrovac za 2023. godinu a koji se odnosi na izdvajanje iznosa sredstava za demobilisane borce vojske Republike Srpske.

Iako je završio i započeo mnoge projekte, započeo brojne manifestacije, ova tri „privatna“ vijećnika na sve načine pokušavaju da sruše tamnošnjeg općinskog načelnika Mahmuta Jukića.

Krah SDA u 2022. godini: “Gube javna preduzeća, brojne funkcije, direktore, sigurnosne agencije i Kliničke centre”

Oni su od samog preuzimanja mandata djelovali suprotno odlukama i zaključcima Izvršnog odbora SDA Bosanski Petrovac nanoseći veliku štetu Stranci demokratske akcije, ali i svim građanima Bosanskog Petrovca.

Time je narušen ugled Stranke demokratske akcije, ali je i obesmišljena bilo kakva veza Stranke sa ovim vijećnicima. Treba spomenuti da su ova tri vijećnika glasali protiv prijedloga Budžeta za 2023. godine koji je predložen od strane općinskog načelnika a nisu bili ni za Odluku o privremenom finansiranju.

Da stvar bude još gora, isti vijećnici su se ujedinili sa srpskim blokom stranaka i na taj način opstruiraju rad načelnika ove opštine.

 

VIJEĆNIK SDA PUTEM DRUŠTVENE MREŽE FACEBOOK PODRŽAVA TAMNOŠNJEG PREDSJEDAVAJUĆEG OPŠTINSKOG VIJEĆA

POGLEDAJ GALERIJU

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija