U 2023. godini tuzlanski taksi vozi sluplje: Vrtoglavi skok cijena i u novogodišnjoj noći

U 2023. godini tuzlanski taksi vozi sluplje: Vrtoglavi skok cijena i u novogodišnjoj noći


 

Građane Tuzle u prvom danu 2023. godine dočekalo je novo poskupljenje taksi usluga, a oni koji su se odlučili na ovakav vid prijevoza u novogodišnjoj noći, morali su biti spremni na vrtoglavu cijenu u gradskoj zoni.

Na području Tuzle djeluje 350 taksi prijevoznika, od kojih je 150 u Udruženju Tuzla taxi, koje je ujedno najbrojnije, ali i najstarije u ovom gradu. Funkcioniraju po sistemu poziva, a od 1. januara 2023. odlučili su izmijeniti stari cjenovnik koji je inače korigovan u julu ove godine.

“Cijena vožnje po pozivu iznosit će 5 KM u gradskoj zoni do tri kilometra vožnje, a što je ekvivalentno cjenovniku taksimetra koji je propisalo Federalno ministarstvo saobraćaja”, naveli su iz Udruženja Tuzla taxi.

Cijene vožnje u toku novogodišnje noći od 18 sati uvečer do 6 sati ujutro u 1. januaru, iznosila je čak 10 KM u gradskoj zoni do pet kilometara, bez obzira na broj putnika u vozilu, a maksimalno ih može biti četvero.

Podsjećamo, u julu prošle godine tuzlanski taksi prijevoznici donijeli su odluku o poskupljenju svojih usluga, što su tada opravdavali poskupljenjem goriva te izostankom adekvatne pomoći nadležnih piše Klix.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija