Senijad i Derviš optuženi za nekoliko krivičnih djela: Pokušali likvidirati goste caffe club-a Story

Senijad i Derviš optuženi za nekoliko krivičnih djela: Pokušali likvidirati goste caffe club-a Story


Okončana je istraga protiv Senijada Miletića i Derviša Kablara, koji su optuženi za nekoliko krivičnih djela

Senijad Miletić i Derviš Kablar su, nakon istrage koju je protiv njih vodilo Tužilaštvo SBK-a, optuženi za krivična djela pokušaj ubistva, izazivanje opće opasnosti, oštećenje tuđe stvari te nedozvoljeno držanje oružja i municije.
Pištolj iza pojasa

Miletić i Kablar su 2. oktobra prošle godine ušli u ugostiteljski objekat Story u Vitezu naoružani repetiranim pištoljima kalibra 9×19 mm, nepoznatog serijskog broja. Miletić je, stoji u optužnici, pištolj držao u torbici koju je okačio oko vrata, a Kablar ga je stavio za pojas ispod jakne. Stali su za šank i posmatrali J. B. i K. O. koji su bili u društvu sa M. J, M. I, G. K. i M. A.

Iz Viteza došao u Banjaluku pa “popio” batine: Pretukli Stipu i uzeli mu 5.000KM

Kada je J. B. pozvao Miletića da priđe stolu za kojim je sjedio, Miletić je prišao tom stolu i započeo razgovor sa oštećenim J. B. stalno držeći ruku na obaraču pištolja u torbici u kojoj se nalazio pištolj, a zatim se obratio drsko oštećenom K. O. riječima: “Šta ti hoćeš” i odmah, u namjeri da usmrti oštećene O. K. i B. J, držeći i dalje ruku na obaraču pištolja u priručnoj torbici, usmjerio pištolj u pravcu oštećenih i iz neposredne blizine ispalio jedan metak u pravcu oštećenog J. B.

Ispaljenje metka

– Potom je metak iz neposredne blizine ispalio u pravcu oštećenog K. O. Metak je prošao kroz drvenu stolicu i oštećenog pogodio u desnu natkoljenicu, a optuženom se pištolj zaglavio, pa je pokušao da se povuče zbog straha od odmazde oštećenih.

Potom je Kablar iza pojasa izvadio pištolj i u pravcu stola za kojim su bili oštećeni ispalio metak, nakon čega su napustili objekat, stoji u optužnici, koju je potvrdio Kantonalni sud u Novom Travniku, gdje će se optuženi uskoro naći radi izjašnjenja o krivici.

Protiv Kablara se vodi istraga u banjalučkom Tužilaštvu zbog sumnje da je u hotelu Bosna počinio krivično djelo razbojništvo. A. B. Č. piše Oslobođenje


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija