Oštre rekacije opozicije na SNSD zbog predlaganja borca Armije BiH za ministra

Oštre rekacije opozicije na SNSD zbog predlaganja borca Armije BiH za ministra


Nakon što je danas Milorad Dodik, predsjednik RS potvrdio da je za ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine predložen Sevlid Hurtić iz Pokreta za državu, ne stišavaju se reakcije opozicije iz RS.

Iz PDP-a su članove SNSD-a ironično nazvali patriotama rekavši da su upriličile poseban poklon narodu za Dan RS, a kojeg je, podsjetimo, Ustavni sud BiH u dva navrata proglasio neustavnim.

“Najveći izdajnici se prodaju za najveće patriote”
– Samo dan nakon što se stišalo gromoglasno srbovanje, predlažu da ministar u Vijeću ministara iz kvote koja pripada RS bude kadar Pokreta za državu, snajperista Armije BiH koji je pisao srbomrzačke pamflete, Sevlid Hurtić. Ovakav potez nije zabilježen u našoj političkoj historiji, kao što je nezamislivo da neko iz Sarajeva za ministra predloži borca Vojske RS – rekao je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Milanko Mihajlica.

Dalje dodaje da nije teško zamisliti kakva bi se hajka putem režimskih medija digla da je svojevremeno bilo kome iz PDP-a ili SDS-a uopće palo na pamet da predloži takvo nešto.

– U zemlji apsurda najveći izdajnici se prodaju za najveće patriote, a samo ovdje se može desiti da Pokret za državu pravi koaliciju sa “Pokretom protiv države” kako zbog svog glasačkog tijela svi iz političkog Sarajeva karakterišu SNSD. U stvarnosti nikome od njih nije ni do države, ni entiteta, niti bilo kojeg naroda, nego isključivo do njihovih fotelja i mogućnosti da što više uzmu iz budžeta, ne pitajući kojeg – kaže Mihajlica.

“Ko nas je kleo, nije dangubio”
Dodao je dalje da je prijedlogom Hurtića za ministra, SNSD sam isporučio Osmorci četvrtog ministra u Vijeću ministara BiH.

– Da li je to vraćanje duga za četvrtog delegata u Domu naroda ili tek jedan od prvih ustupaka SNSD-a na štetu RS koji je vjerovatno obećan raznim centrima moći u zamjenu za nelegalno proglašenje predsjednika i učešće u vlasti, vrijeme će pokazati. Ne smijemo zaboraviti ni činjenicu i da smo protiv Hurtića, između ostalih, podnijeli krivičnu prijavu za krivično djelo izborne prevare, budući da postoje dokazi da je direktno učestvovao u trgovini biračkim odborima i drugim izbornim malverzacijama. Sve ukupno, kada vidimo da se iz RS za ministra predlaže prvoborac Armije BiH, kada pogledamo i koji kriminalizovani pojedinci su potencijalni prijedlozi za druge ministarske fotelje, možemo samo reći: ko nas je kleo, nije dangubio – poručio je Mihajilica.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija