Amir Hadžić nakon vijesti da mora u zatvor zapalio plavu kovertu koja je stigla na njegovu adresu

Amir Hadžić nakon vijesti da mora u zatvor zapalio plavu kovertu koja je stigla na njegovu adresu


Bosanskohercegovački youtuber Amir Hadžić je nakon vijesti da mora u zatvor zapalio plavu kovertu koja je stigla na njegovu adresu.

“Reci šefu da mi ne treba odlage, imam triješće”, naveo je u opisu fotografije na kojoj se vidi zapaljeni sudski poziv.
On je ranije otkrio da je bio na ročištu u sudu u Gračanici te da mu slijedi zatvorska kazna. Premda u objavi nije jasno navedeno, hashtagovi na kraju – “freelance” i “porez” – govore da je razlog kazne neplaćeni porez na dohodak na prihode iz inostranstva.

“Upravo sam se vratio sa ročišta iz suda u Gračanici, gdje je ulogu glavnog cirkusanta vodio sudija Husejin Šerbečić, sluga kriminalne hobotnice koja nas je dovela do stanja u kojem se nalazimo, a koji je već ranije optuživan za seksualno uznemiravanje kolegica i mobing na poslu. Prvo me pokupila sudska policija u onaj zadnji dio kedija, k'o kakvog ćuku, valjda da se ne mogu obadati iza”, između ostalog je naveo.

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine je ranije objavila poziv freelancerima da prijave i plate porez na dohodak na prihode iz inostranstva do 12. augusta 2021. godine.

Poziv je važio za period od 2015. do 2017. godine, a za one koji ne podnesu prijave bile su navedene kazne od 300 do 3.000 KM.

Prenosi klix.ba


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija