Novi Grad: Počinjen prekršaj uz upotrebu gasnog pištolja, tri lica lišena slobode

Novi Grad: Počinjen prekršaj uz upotrebu gasnog pištolja, tri lica lišena slobode


Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad lišili su slobode tri lica iz Novog Grada zbog počinjenih prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

Postupajući po prijavi da je dana 14.01.2023. godine oko 03,20 časova u ugostiteljskom objektu u Novom Gradu došlo do narušavanja javnog reda i mira, utvrđeno je da su lica R.M. i D.D. fizičkim napadom na lice M.D iz Novog Grada počinila prekršaj “Tuča i fizički napad”, te da su napuštajući lice mjesta, R.M. i B.R. počinili prekršaj “Neovlaštena upotreba oružja” na način da su iz vozila ispalili više hitaca iz gasnog pištolja.

Zaustavljanjem vozila kojim je upravljao B.R. i lišenjem slobode navedenih lica, R.M. i D.D. počinili su prekršaj “Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija” pružanjem aktivnog i pasivnog otpora, te upućivanjem psovki policijskim službenicima.

Od lica R.M. oduzet je gasni pištolj, a nakon kompletiranja predmeta protiv R.M., D.D. i B.R. nadležnom sudu slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje po Zakonu o javnom redu i miru.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija