(FOTO) Vozač BMW-a iz BiH bježao policiji u alkoholiziranom stanju, pri tome ozlijedio dvoje učesnika u saobraćaju

(FOTO) Vozač BMW-a iz BiH bježao policiji u alkoholiziranom stanju, pri tome ozlijedio dvoje učesnika u saobraćaju


U subotu kasno navečer u Hofkirchen im Traunkreisu državljanin BiH iz Srebrenice je očigledno u jako alkoholiziranom stanju počinio tešku saobraćajnu nesreću s automobilom.

Vozač automobila navodno je privukao pažnju policijske patrole zbog upadljivog stila vožnje, ali ga nisu mogli zaustaviti. Nešto kasnije, automobil je pri prevelikoj brzini skrenuo s ceste u selu Winkling u općini Hofkirchen u okrugu Traunkreis, udario u ogradu i nekoliko saobraćajnih znakova, proletio kroz dvorište između drveća a potom se tu, vidno pijan, zaustavio na travnatoj površini.

“Izletio s ceste, uništio ogradu i saobraćajne znakove i na kraju se zaustavio. Policijski službenici su unesrećenoj osobi pružili prvu pomoć, pozvali spasilačku službu i pozvali dodatne hitne službe. Nakon prve pomoći unesrećenoj osobi od strane spasilačke službe i liječnika hitne pomoći, nad 47-godišnjakom je obavljen alkotest. Time je dobivena vrijednost od 1,66 promila. Oglasi će uslijediti“, saopštila policija Grieskirchen.

received 840549590357746 received 869591250925236 received 3319495515045603

Vatrogasci su dojavljeni o saobraćajnoj nesreći i suprotno prvim strahovima, srećom nitko nije povređen ozljedama koje bi mogle biti opasne po život.

Kako saznaje portal GPMaljevac.COM, radi se o državninu Bosne i Hercegovine E.B. (47) iz Srebrenice nastanjen u Gornjoj Austriji.

U nesreći su ozlijeđeni vozač i putnica. Ozlijeđeni su nakon ukazane prve pomoći na mjestu nesreće hospitalizirani. Vatrogasci su zajedno s vučnom službom izvukli automobil.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija