Vulin kao šef BIA-e najavio posjetu BiH pa je još brže otkazao

Vulin kao šef BIA-e najavio posjetu BiH pa je još brže otkazao


Aleksandar Vulin, bivši ministar policije, imenovan je za direktora srbijanske Bezbjednosne-informativne agencije. Također ovaj bliski prijatelji i saradnik Aleksandra Vučića službeno je odlučio posjetiti Bosnu i Hercegovinu saznaje portal Crna-Hronika.

Šef BIE Vladimir Vulin sa saradnicima planirao je službeno ovih dana posjetit BiH. Međutim, zanimljivo da je prvo službeno najavljena posjeta šefa BIA-e pa onda naprasno od strane iste agencije i otkazana.

Nejasni su razlozi koji su Vulina dovodili u Bosnu i Hercegovinu.

Sa druge strane, kako doznajemo, otkaz Vulinove posjete dovodi se u vezu sa medijskim objavljivanjem službenog dopisa BIE upućenog našim sigurnosnim organima u formi najave dolaska sina srbijanskog predsjednika Danila Vučića sa oružanom pratnjom na proslavu 9. januara u Istočnom Sarajevu.

Tim je povodom predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oštro kritikovao “neprofesionalizam”, onih iz BiH koji su sudjelovali u objavi najave dolaska za 9. januar njegovog sina Danila , implicirajući da mu je tim ugrožen i život.

Kako su mediji u BiH objavili lične podatke i ugrozili bezbjednost Danila Vučića?

“Objavom ličnih podataka Danila Vučića, sina predsjednika Srbije, u danu kada se vraća iz Republike Srpske brutalno ugrozili njegovu bezbjednost tvrdila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

“Prema podacima koje su bez ikakve odgovornosti objavili, (a dobili od koga?), Danilo se vraća danas, a sada svi znaju i kuda, kojim vozilima, sa kojim ljudima. Pa ko želi – nek izvoli!”, navela je Brnabićeva i upitala kako je nešto tako uopšte moguće?

Danila Vučića u BiH čuva pet naoružanih pripadnika MUP-a Srbije: Za sina srbijanskog predsjednika od bh. organa zatražen specijalni tretman. Ambasada Srbije u BiH je, također, zamolila nadležne organe naše zemlje da omoguće nesmetan prolaz i ubrzanu pasošku i carinsku kontrolu na graničnim prelazima.

Vučić optužio medije i sigurnosne službe da su htjeli ubiti njegova sina. Uzornog mladića kojem podmeću sve te laži…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Al Jazeera Balkans (@ajbalkans)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija