Schmidt: BiH mora iskoristiti historijsku priliku

Schmidt: BiH mora iskoristiti historijsku priliku


Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt sastao se danas sa članovima Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta u Briselu, a Ured visokog predstavnika je nakon sastanka objavio saopćenje bez detalja razgovora.

  • U okviru posjete Briselu, visoki predstavnik Christian Schmidt je podijelio informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH sa Odborom za vanjske poslove Europskog parlamenta. Naglasio je da BiH mora iskoristiti historijsku priliku nakon što joj je odobren kandidatski status za članstvo u EU – saopćeno je iz OHR-a.

Inače, tokom boravka u Briselu, Schmidt se između ostalih sastao i sa europskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem, bivšim visokim predstavnikom u BiH Miroslavom Lajčakom i izvjestiteljom Europskog parlamenta za BiH Paulom Rangelom, s kojima je razgovarao o situaciji u BiH i europskom putu zemlje.

Schmidtovo učešće na sjednici Odbora je najavljeno ranije, a prethodno je grupa europarlamentaraca tražila da se visoki predtsavnik sasluša pred ovim tijelom, u vezi s nametanjem izmjena Izbornog zakona BiH na dan izbora na izbornu noć, 2. oktobra. Iako je bilo potvrđeno, saslušanje je odgođeno nekoliko puta.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija