Đoković stariji pozirao sa ruskim simbolom Z pa rekao da su preživjeli horor rata

Đoković stariji pozirao sa ruskim simbolom Z pa rekao da su preživjeli horor rata


Đokovići su napravili novi skandal na Australian Openu, a nakon Novaka koji se slikao sa zastavama Draže Mihajlovića, jučer je njegov otac Srđan napravio par fotki sa simbolom Z i poslao podršku Rusima.

Novak Đoković zgrozio svjetsku javnost: On je četnik sa zastavom pod kojim su izvršeni stravični zločini

Srđan Đoković je napisao zvaničnu izjavu u kojoj je napomenuo kako neće gledati svog sina u polufinalu prvog Grand Slama sezone s tribina Rod Laver arene u Melbourneu.

“Ja sam ovdje samo da bih podržavao svog sina. Nemam namjeru izazivati neke novinske naslove ili ometati ga. Bio sam ispred s Novakovim navijačima, kao što sam radio poslije svakog od mečeva svog sina, da proslavim njegove pobjede i da se slikam s njima.

Nisam imao namjeru da budem uhvaćen u ovome. Moja porodica je proživjela horor rata i samo želimo mir. Tako, kako ne bi bilo prekida tijekom polufinalnog meča mog sina i drugog igrača, odlučio sam da meč gledam doma. Želim odličan meč i navijat ću za svog sina, kao i uvijek”, poručio je Srđan Đoković.

Podsjetimo, Đokovićevu pobjedu u četvrtfinalu zasjenili su srpski navijači koji su ispred Rod Laver arene slavili uz kokarde, ruske zastave te zastave s Putinovim likom, a četvorica su i lišena slobode. U međuvremenu su australski mediji počeli izvještavati o novom incidentu, a on se tiče Novakovog oca Srđana.

Naime, na YouTube kanalu Aussie Cossack pojavila se snimka na kojoj se vidi kako se otac srpskog tenisera snimao pored čovjeka koji nosi majicu sa simbolom Z i koji drži govor o Rusiji i izražava joj podršku. Srđan Đoković je u kameru poručio: “Živjeli Rusi.”

Inače, sve zastave i majice sa simbolom Z zabranjene su na Australian Openu. Riječ je o simbolu koji koristi ruska vojska, a postao je zloglasno poznat tijekom Putinove invazije na Ukrajinu i zločina koji se tamo čine.

https://www.youtube.com/watch?v=1MCPYdm8kZM



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija