Potpredsjenik SDP-a: Zlatko Lagumdžija je grobar Bosne i Hercegovine

Potpredsjenik SDP-a: Zlatko Lagumdžija je grobar Bosne i Hercegovine


Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović koji tvrdi da ovo nije odluka stranke.

“Katastrofalna je odluka da Zlatko Lagumdžija bude kandidat za ambasadora BiH pri UN-u, i za SDP BiH i za državu BiH. Odgovorno tvrdim da taj prijedlog nije usaglašen sa SDP BiH, a kao što mi je potvrdio predsjednik Nikšić nije ni sa njim. Ne interesuje me koga će članovi Predsjedništva predlagati za ambasadore samo ne u ime SDP BiH bez saglasnosti SDP BiH. Neka svoje privatne ambasadore imenuju i za njih odgovaraju javnosti.

Ova odluka će imati dalekosežne posljedice po SDP BiH i ukoliko se ralizuje u ime SDP BiH; te najavljujem drastične poteze u tom slučaju. Ukoliko je neko spreman da pljuje pa da sve poliže slobodno, ja nisam, ne u moje ime”, napisao je Mijatović na društvenim mrežama.

Na gostovanju u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića Vojin Mijatović još jednom komentarisao svoj odnos sa Zlatkom Lagumdžijom i šta ustvari misli o njemu kao izboru SDP-a.

Mijatović kod Hadžifejzovića zaprijetio Efendiću i Ogreševiću: Spremite se dječaci, biće grubo

 

“Umjesto na stotine naših turbo Bosanaca i Hercegovaca koji rade u stranim kompanijama, lobi kućama, da napokon promijenimo učmalu DKP mrežu, opet Zlaja (Zlatan Lagumdžija).

Meni su bile dve stvari tu bitne, on nije predlog SDP-a i druga da mi Nikšić kaže da nema veze s tim, da nije znao. Ja nisam doveo u pitanje pravo člana predsjedništva da predlaže međutim Zlaja pošteni izašao i rekao da je to sve uz saglasnost lidera. Da su sve dogovorili.

Sve je počelo 2018-te kada smo Zlaju šutnuli iz SDP-a, tada su Denis (Bećirović) bio najgrlatiji da to uradimo. Insistirao je da se Lagumdžija izbaci. Ja tada nisam ni glasao, tek došao i sad da izbacujem bivšeg predsjednika partije?

Međutim ispada da sam ja jedina budala ovdje. Meni je šokantno da Denis Bećirović izabere Zlatka Lagumdžiju. On misli da ne treba pitati partiju, neka ga on sada nosi na kičmi. SDP ga ne nosi. Čovjek je donio odluku nek se nosi s tim.

Lagumdžija je odličan sa Izetbegovićem i nakon izbacivanja iz SDP-a nastavio je da ruši SDP

Ja ne znam kako ljudima nije jasno, pa on je globar ove države. Izvucite mu plate i imovinu koga mi više za*ebavamo u ovoj državi. Od kud mu milioni, ko je ovdje lud? Fini profesori koji imaju vile po Poljinama. Nije Dodik jedini kriminalac u ovoj državi ali je najvećih. On i Osman Topčagić u najboljim godinama trebaju da naprave diplomatski bum Bosne i Hercegovine? – tvrdi Vojin Mijatović


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija