U Mostaru odana počast talijanskim novinarima koji su stradali u ratu u BiH

U Mostaru odana počast talijanskim novinarima koji su stradali u ratu u BiH


Danas je u Mostaru odana počast italijanskim novinarima RAI televizije, koji su poginuli dok su pravili film o djeci žrtvama rata u bivšoj Jugoslaviji.

Ambasador Italije u Bosni i Hercegovini i gradonačelnik Grada Mostara zajedno s brojnim građanima, odali su počast trojici talijanskih novinara stradalih tokom rata.

Radi se o Marcu Luchettiju, Dariju D’Angelu i Alessandru Otiju koji su stradali od granate, a na mjesu pogibije nakon rata otkrivena je i spomen ploča. “Novinari su ušli u istočni dio Mostara s humanitarnim konvojem u pratnji misije UN-a nakon što je zagarantovano primirje koje je, kako se često događalo u tim vremenima, odmah prekršeno. Srećom, pošteđen je život dječaka Zlatka Omanovića koji je bio s njima i kojega su tijela ove trojice novinara zaštitili”, kazao je Ambasador Italije u BiH, Marco Di Ruzza.

Pored toga ambasador se sjetio i svih svojih sugrađana koji su izgubili život u ratu u Bosni i Hercegovini te je naglasio kako je Italija bliska građanima BiH. Gradonačelik Mostara, Mario Kordić, zahvalio se ambasadoru na posjeti, te je izjavio da je ukazao kako je veliki prijatelj Grada Mostara.

Uz to, obratio se i predsjednik Gradskog vijeća, Salem Marić, koji je uputio zahvalu svima onima koji nastavljaju tradiciju obilježavanja ovakvih datuma.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija