(FOTO) Pogledajte kako izgleda brza cesta koja će spajati Vogošću sa Sarajevom

(FOTO) Pogledajte kako izgleda brza cesta koja će spajati Vogošću sa Sarajevom


Radovi na izgradnji Prve transverzale, koja bi značajno trebala poboljšati transport ljudi i roba te rasteretiti gužve u ovom dijelu grada, za sada teku planiranom dinamikom.

Izgradnja drugog dijela Prve transverzale u Sarajevu, na raskrsnici ulica Halida Kajtaza i Kranjčevićeva, zvanično je počela 26. oktobra 2020. godine.

Od tada je prošlo nešto više dvije godine, a radovi na izgradnji ove trase puta poprimaju prve obrise.

Federalni premijer Fadil Novalić je prije par dana održao radni sastanak sa v.d. načelnikom općine Vogošća Migdadom Hasanovićem kojem je prisustvovao i i direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić piše Klix.

Sumirano je sve ono što je do sada urađeno te poručeno kako finansijska i pravna pomoć ni u narednom periodu neće izostati.

Nakon što je ovo federalno javno preduzeće privelo kraju realizaciju u izgradnji tri kružna toka, za četvrti koji obuhvata rekonstrukciju raskrsnice u kružni tok na pravcu Kobilja Glava – Sarajevo u ovoj godini je osigurano 610.000 KM.

Osim toga, osigurano je dodatnih 257.000 KM za rekonstrukciju raskrsnice na skretanju ka centru Vogošće.

Što se tiče tunela Kobilja Glava, njegova izgradnja je počela krajem prošle godine i rok za završetak radova je dvije godine.

Njegova izgradnja će koštati 31 milion eura, a novac je osiguran kreditom EBRD-a.

U ovoj godini planirano je i 507.000 KM za rekonstrukciju pješačkih staza sa rješavanjem odvodnje na istoj magistralnoj cesti, dionici Semizovac – Sarajevo, odnosno Kobilja Glava – Šip.

V.d. načelnika općine Vogošća Migdad Hasanović na sastanku je naglasio kako je ovo pitanje jedno od najvećih prioriteta koji će ova lokalna zajednica sa višim nivoima vlasti u narednom periodu rješavati.

POGLEDAJ GALERIJU


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija