Pojavile se informacije da je Tursku pogodio cunami. Turci: Nema opasnosti od cunamija

Pojavile se informacije da je Tursku pogodio cunami. Turci: Nema opasnosti od cunamija


U medijima se pojavila informacija praćena videom da je tursku obalu pogodio cunami, ali su te vijesti okarakterisane kao lažne.

Vijesti nisu potvrđene, a uprava za vanredne situacije Turske (AFAD) objavila je da ne postoji opasnost od cunamija nakon snažnih potresa s epicentrom u Pazarciku i Elbistanu, na jugu Turske.

“Nakon zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni koji su danas pogodili Pazarcik i Elbistan u Kahramanmarasu trenutno ne postoji opasnost od cunamija na obalama u istočnom Mediteranu”, navodi se u saopštenju.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jutros jug Turske. Sa epicentrom u gradu Kahramanmarasu, zemljotres se osjetio u deset turskih gradova. Najmanje 1.014 osoba je poginulo, a 5.385 je povrijeđeno, javlja Anadolija.

Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu na čijem području je registrovan i jutrošnji zemljotres.

 

 

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija