Komšić, Bećirović i Cvijanović uputili telegrame saučešća: Naš narod su pogodile vijesti iz Turske

Komšić, Bećirović i Cvijanović uputili telegrame saučešća: Naš narod su pogodile vijesti iz Turske


Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jutros jug Turske. Sa epicentrom u gradu Kahramanmarasu, zemljotres se osjetio u deset turskih gradova. Najmanje 1.498 osoba je poginulo, a 8.000 je povrijeđeno.

Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu na čijem području je registrovan i jutrošnji zemljotres, a onda su redom zabilježeni još par zemljotresa.

Članovi predsjedništva BiH Željka Cvijanović, Željko Komšić i Denis Bećirović uputili su telegrame saučešća povodom razornih zemljotresa.

“Duboko su me pogodile vijesti o posljedicama zemljotresa u Turskoj i Siriji. Iskreno se nadam da razmjere stradanja građana Turske i Sirije neće biti onakve kakve se u ovom teškom trenutku pretpostavljalju. Izražavam najdublje saučešće svim građanima Turske i Sirije i porodicama stradalih”, naveo je Komšić.

Denis Bećirović je pisao i Recep Tayyip Erdoganu.

“Poštovani gospodine predsjedniče, sa velikom tugom sam primio vijest o stradanju i gubitku ljudskih života u razornom zemljotresu koji je pogodio Republiku Tursku. Duboko saosjećam sa Vama, porodicama žrtava i prijateljskim narodom Turske. Naše misli i srca su sa porodicama koje su izgubile svoje voljene. Molim Vas, gospodine predsjedniče, prenesite moje iskrene riječi saučešća porodicama nastradalih u ovako tragičnim okolnostima, kao i želje za brzim oporavkom svim povrijeđenima”, poručio je Bećirović.

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Republike Turske Recep Tayyip Erdoganu i predsjedniku Sirijske Arapske Republike Basharu al-Assadu povodom razornih zemljotresa koji su pogodili ove zemlje.

“Sa iskrenom žalošću primila sam vijest o razornim zemljotresima koji su odnijeli veliki broj ljudskih žrtava i pričinili ogromnu materijalnu štetu. Povodom velike tragedije koja vas je zadesila, primite izraze najdubljeg saučešća. Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete riječi iskrenog saosjećanja, a povrijeđenima želje za što skoriji oporavak”, navodi se u telegramu Cvijanović.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija