Sretno našim herojima: I spasioci iz Brčkog stigli u Tursku, upućeni ka ruševinama

Sretno našim herojima: I spasioci iz Brčkog stigli u Tursku, upućeni ka ruševinama


Šef odsjeka civilne zaštite Brčko Distrikta Mirsad Hasanbašić rekao je za N1 da je ekipa Odjela za javnu sigurnost civilne zaštite već stigla u Tursku i da uz pratnju policije idu na lokaciju gdje se domaćinima staviti na raspolaganje u pružanju pomoći nastradalim u zemljotresu.

Hasanbašić je rekao da su pripadnici Odjela za javnu sigurnost civilne zaštite Brčko Distrikta, njih 12 uz dvoje medicinara, već stigli u Tursku i da uz pratnju policije idu prema lokaciji gdje će biti raspoređeni.

“Oni bi trebali biti raspoređeni i učestvovati u akcijama zaštite i spašavanja po odluci zemlje domaćina. Pomagat će timovima koji su već na terenu”, rekao je.

Kazao je da su u komunikaciji sa ministarstvom sigurnosti i razmjenjuju informacije.

“Turska je prihvatila pomoć i čekali smo odluku Vijeća ministara BiH koja nije donešena za naš angažman. Vlada Brčko Distrikta je donijela tu odluku. Ono što znam, mi ćemo se priključiti tamo i staviti se na raspolaganje i dobiti raspored kako bi dali svoj doprinos ovoj katrastofalnoj situaciji”, rekao je Hasanbašić.

Gradonačelnik Brčko Distrikta je potpisao odluku da se ostaje od 8. do 18. februara.

“Ako bude bilo potreba bićemo spremni da napravimo rotaciju i zamjenu. Vlada Brčko Distrikta je uputila i novčani iznos od 50 hiljada maraka za pomoć. Odluka je donešena koliko znam iz medija”, zaključio je Hasanbašić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija