GRAS: Trolejbuse u 2 ujutru palimo da se ugriju za vozača u prvoj smjeni, treća smjena vozila popravlja, premješta i parkira

GRAS: Trolejbuse u 2 ujutru palimo da se ugriju za vozača u prvoj smjeni, treća smjena vozila popravlja, premješta i parkira


Prvo je SDA zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić obećao dati ostavku ukoliko mu neko pokaže 20 novih trolejbusa, zatim mu je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta (SDP) odgovorio fotografijom u 02:00 ujutru iz depoa trolejbusa, a onda nam se javio uposlenik GRAS-a koji je ljut jer se preko leđa radnika prepucavaju političari.

Zahiragić: Podnijet ću ostavku ako vidim 20 trolejbusa. Šteta: Pogledajte trolejbuski depo s novim trolejbusima

“Jutros čitam da je ,,neki” Zahiragić rekao da će podnijeti ,,ostavku” ako vidi 20 trolejbusa na jednom mjestu tj. da mu pokažu sliku… U 02.00 poslije ponoći bihuzurite radnike da parkiraju trolejbuse. Da na minus – 9 stepeni pale trolejbuse. Znači, u 02.00 h na -9 vi ste palili trolejbuse i parkirali ih zbog cirkusa, tj. slike koju treba da vidi tamo ,,neki” Zahiragić. A ko je on? Šta je on? Šta je nas briga šta je on rekao?”, rekao je nezadovoljni radnik koji je, zbog sigurnosti posla, htio ostati anoniman.

Anonimni uposlenik GRAS-a: Morali smo raditi jutros do 02:00 na -9 kako bi ministar uslikao par fotki i pravio cirkus

Jučer je za Faktor govorio i predsjednik Sindikata sarajevskog preduzeća GRAS Amir Muminović, te pokušao opravdati razloge paljenja trolejbusa u 02:00 ujutru. Kaže da postoji treća smjena i da im je to posao.

“Zašto postoji noćna smjena? Zato što se noću radi. Popravljaju se vozila, premještaju, parkiraju. Ne bih komentarisao anonimnog radnika. Garaža radi 24 sata. Vozila ulaze u 1 sat, peru se, čiste se, otklanjaju se kvarovi i pripremaju se da bi u 4 i 15 ponovo izašli. Majstori, brigadiri i noćne smjene postoje upravo zbog toga”, kaže Mujagić.

Muminović je pojasnio kako postoje noćne smjene u GRAS-u u održavanju te još nekim sektorima.

“Ekipa od šest ljudi je tu u svakom momentu. Oni navečer u sedam dolaze na posao do sedam ujutru rade. Prima trolejbuse, čisti, pregledava ispravnost… Meni se niko lično nije žalio na tu stvar, vidio sam u medijima da pišu neki da su se žalili”, istakao je Muminović.

Zašto su novi trolejbusi upaljeni u dva sata iza ponoći odgovori su:

“Vidjeli ste da su upaljena vozila. Samo što neka ne mogu izaći u saobraćaj dok nisu prošla testnu proceduru”, kaže direktor Mujagić.

“Trolejbusi se u zimskom periodu pale zbog zamrzavanja, da napune zrak i ugriju zbog vozača ujutru kako bi bilo što više vozila u saobraćaju”, pojašnjava Muminović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija