Osjećaju se dobro :Pripadnici Oružanih snaga BiH aktivno pomažu unesrećenima u zemljotresu u Turskoj

Osjećaju se dobro :Pripadnici Oružanih snaga BiH aktivno pomažu unesrećenima u zemljotresu u Turskoj


Jedinica privremenog sastava i tim Oružanih snaga Bosne i Hercegovine iz sastava Balkanskih medicinskih snaga (BMTF) ispraćeni su prije dva dana u Tursku, gdje aktivno pomažu unesrećenim ljudima nakon razornih zemljotresa.

  • Pripadnici jedinice privremenog sastava OS BiH koji su otputovali u Republiku Tursku radi izvršavanja humanitarne misije, aktivno rade na ublažavanju posljedica razornog zemljotresa u provinciji Hataya, grad Antakya – saopćili su iz Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Na osnovu prioriteta koji su definisani od strane turske Državne agencije za elementarne nepogode – AFAD, naši pripadnici rade zajedno sa turskom humanitarnom organizacijom IHH sa kojom također sarađuju i pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) Novi grad Sarajevo.

  • Svi naši pripadnici se osjećaju dobro i predani su ispunjavanju zadatka, iako su uslovi rada izuzetno teški –  obavjestili su u saopćenju.

Ministar odbrane Zukan Helez ranije se zahvalio pripadnicima Oružanih snaga BiH i njihovim porodicama na hrabrosti i odlučnosti da se suoče sa svim izazovima koji ih očekuju u izvršavanju ove humane misije.

Jedinica privremenog sastava Oružanih snaga BiH broji deset specijalista, dok tim OS BiH iz sastava Balkanskih medicinskih snaga broji devet medicinskih specijalista.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija