Srđan Srdić odgovorio: “Tvoje je samo da pročitaš šta smo ti poslali! Sa legendom Ivicom Osimom se tako ne postupa!”

Srđan Srdić odgovorio: “Tvoje je samo da pročitaš šta smo ti poslali! Sa legendom Ivicom Osimom se tako ne postupa!”


Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih ličnosti i događaja KS-a koja danas nije dala saglasnost da se Ulica Zvornička preimenuje u Bulevar Ivice Osima radila je u sastavu Elvis Vreto (NiP), Jasmin Šaljic (SBiH), Kenan Magoda (SDP) i Faruk Selmanović (SDA).

Nakon što je Srđan Srdić, samostalni vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo i Gradskom vijeću objavio kako je Komisija odbila prijedlog, reagovao je predsjedavajući Komisije Elvis Vreto.

Kakva zaista osoba moraš biti, pa i politički još zloupotrebljavati ime velikana kao što je “Ivica Osim” a što radi vijećnik u OV Novo Sarajevo -Srđan Srdić koji iznosi apsolutne dezinformacije i laži po društvenim mrežama.

Elvis Vreto: Srđan Srdić je zloupotrijebio ime velikana Ivice Osima

U svoje ime kao i ime svih kolegica i kolega članova Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine KS koja je ” jednoglasno podržala inicijativu” i tražila dopunu materijala od Općine Novo Sarajevo shodno administrativnim a formalno-pravnim uslovima za davanje naziva ulica, konkretno ulice Zvornička u “Bulevar Ivice Osima” a sve sa ciljem kako bi postupak doveo do kraja i uputio Prijedlog Odluke Skupštini KS na konačno usvajanje.

Vjerujemo sa će Općina Novo Sarajevo u što kraćem roku dostaviti što je neophodno kako bi se Odluka sa kompletnim materijalom mogla pripremiti i uputiti zastupnicima u Skupštinu KS, pojasnio je Vreto.

Međutim, Srdić je reagovao na ove navode.

– Elvise Vreto kakav moraš biti čovjek da tražiš dopunu materijala od Općine Novo Sarajevo i od OV Novo Sarajevo kad smo ti sve već pripremili i poslali na usvajanje?

Tražiš stav od savjeta Mjesne zajednice, a kao da ti već nisi upoznat da je jedino Općina Novo Sarajevo u cijeloj BiH već duže od godinu dana bez savjeta Mjesnih zajednica! Da i to najvećom krivicom vaših vijećnika! Tražiš saglasnost građana Zvorničke ulice iako si svjestan da postoji mogućnost da će to neko osporiti!

Tražiš stav Općinskog vijeća Novo Sarajevo, a mi ti već poslali naš prijedlog i stav, te prijedlog FK Željezničar! Tvoje je samo da pročitaš šta smo ti poslali!
Sa legendom Ivicom Osimom se tako ne postupa, poručio je Srdić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija