Momak iz Bihaća dao ispovijest: “Nazvali hitnu pomoć i oni ispitivali pitanja umjesto da pošalju ekipu, je li se to hitna treba platiti?”

Momak iz Bihaća dao ispovijest: “Nazvali hitnu pomoć i oni ispitivali pitanja umjesto da pošalju ekipu, je li se to hitna treba platiti?”


Korisnik Facebooka iz Bihaća pod nadimkom Her Braco je podijelio javno svoju ispovijest sa Hitnom pomoći Bihać.

U nastavku pročitajte originalni tekst objave, koji prenosi portal Crna hronika.

“Zdravstveni sistem u Bihacu.

Moj otac Rahmetli bio je bolestan, zivio je Orascu i u mjesnoj ambulanti su bili upoznati sa njegovim zdravstvenim stanjem od medicinara do vozaca vozila hitne pomoci. U nedjelju 19.02 mom Ocu je pozlilo i majka je pozvala telefonom Hitnu Pomoc koju nije dobila nazalost jer zaposlena radnica u Domu zdravlja nije dopustila izlazak vozila hitne pomoci.Doticna nazovi medicinska radnica je htjela da razgovara sa pacijentom i imala hiljadu pitanja a moja mama je bila sama sa Ocem rahmetli u kuci i htjela sto brze da se pomogne ocu. Vozac hitne pomoci isto nije htjeo odnosno nije smio voziti uz obrazlozenje da treba dopustenje od doticne nazovi medicinske radnice.

Otac je trasportiran u autu od komšije do Doma Zdravlja u Bihacu. Sestra i ja smo bili u Bihacu i mama nas je obavjestila o svemu sta se desava i da otac rahmetli stize sa komsijom. Odlazimo u Dom Zdravlja da pitam jel treba da se plati izlazak hitne pomoci. Posto sam sam med radnik zelim da pitam doticnu damu koja sjedi na ulazu prijemu ili sta vec da jest gdje je naucila da onako nakicena radi u medicini?Koja je to higijena da ne govorim o sminki i drugim stvarima. Doticna kaze da joj se nije opisalo stanje bolesnika . Sta ocekujes da ti zena od 60 god uspanicena opisuje stanje covjeka koji je imao Apoplex i jos ocekujes da ti sam bolesnik prica na tel.

Gospodjo sa pirsinzima na licu koja radis u drzavnoj ustanovi i lice si drzave Hitna Pomoc treba da sluzi imenu HITNO i sig se ne zove dzabe tako.

Nakon kratkog pregleda Otac rahmetli je poslan u Kantonalnu Bolnicu u kojoj dozivljavam opet sok jer bolnica nema struje i sve stoji gdje sam ga ja nosio uz stepenice. Zanima me samo sta je bilo gore na intenzivnim odjelima onaj dan? Otac je smjesten nakon par sati na odjel na kojem je zbrinut kako treba al njegovo vec bolesno srce nije izdrzalo jos dugo.Sljedeceg dana je preminuo.
Ovim putem zelim reci prvo doticnoj u domu Zdravlja da joj od srce zelim istu situaciju sa njenim nekim pa nek ona objasnjava tamo nekom sta je pacijentu i zanima me sta da se radilo o necijem djetetu i da Hitna Pomoc ne izadje.Nek te sramota. Dom Zdravlja i Bolnica ne trebaju renoviranje vec privatizaciju jer dok god na drzavnom budzetu rade bice ovako i gore.Da rade kod privatnika sig nebi onako i onakve radile. Za kantonalnu bolnicu isto me zanima medicinske sestre jel dolaze na posao izlazi u grad?Cast izuzetcima al onolika sminka raspustana kosa ne ide iz vise razloga koje su doticne trebala nauciti u skoli al ocito nisu…”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija