Četvorka ispunila rečeno: Uputili zahtjev Ustavnom sudu za osporavanje Zakona o imovini RS-a

Četvorka ispunila rečeno: Uputili zahtjev Ustavnom sudu za osporavanje Zakona o imovini RS-a


Kako je ranije i najavljeno, jedanaest poslanika Četvorke iz Predstavničkog doma BiH uputilo je zahtjev Ustavnom sudu u vezi sa spornim Zakonom o imovini RS-a.

Jedanaest poslanika SDP-a, NiP-a, Naše stranke i Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad uputili su Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o nepokrentnoj imovini RS-a, nakon što je danas zakon trebao stupiti na snagu te se može osporavati.

“Državna imovina je za nas jedno od najvažnijih pitanja i o tome može odlučivati samo Parlamentarna skupština BiH”, poručio je predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Denis Zvidić (NiP).

Upravo je 11 poslanika četvorke u PD PSBiH (SDP, NiP, NS i BHI-KF) uputilo Ustavnom sudu BiH Zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o nepokretnoj imovini RS. Državna imovina je za nas jedno od najvažnijih pitanja i o tome može odlučivati samo Parlamentarna skupština BiH.

Posjećamo da je jučer visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt donio odluku kojom suspenduje primjenu zakona sve dok o njemu odluku ne donese Ustavni sud BiH.

Zastupnici Trojke u državnom parlamentu će pred Ustavnim sudom osporiti Zakon o imovini RS-a
Osim Četvorke, zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o imovini RS-a sudu su uputili i članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić kao ovlašteni podnositelji.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija