MUP RS vrši preglede na više lokacija zbog slučaja “David Dragičević”

MUP RS vrši preglede na više lokacija zbog slučaja “David Dragičević”


Po naredbi Suda BiH, a na temelju zahtjeva Tužilaštva BiH na nekoliko lokacija u Banjoj Luci vrše se pretresi objekata u slučaju “David Dragičević”.

Ovu informaciju je za portal “Avaza” potvrdio Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

– Po naredbi Suda BiH, a na temelju zahtjeva Tužilaštva BiH, uz asistenciju MUP-a RS, na više lokacija u Banjoj Luci, provode radnje pretresa objekata i pokretnih stvari – rekao je kratko Grubešić za portal “Avaza”.

 

Podsjećamo, David Dragičević iz Banje Luke je nestao u noći sa 17. na 18. marta 2018. godine, nakon što se udaljio od obiteljske kuće. Pronađen je 24. marta u rijeci Crkveni od kada je njegova smrt pokrenula brojne rasprave i proteste.

Članovi njegoveobitelji i prijatelji tvrde da je ubijen, a nadležne institucije navode da u njegovoj smrti nema kaznenog djela. Njegov otac Davor Dragičević podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja te je rekao da posjeduje dokaze da se određene stvari montiraju u vezi sa smrću njegovog sina.

?????????????????????????????????????????????????????????


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija