Ešrefa Zukića prevarili: Na kredit od 1.500 KM mu dodali još 5.000 KM. Neko je pronevjerio moj potpis i uzeo kredit

Ešrefa Zukića prevarili: Na kredit od 1.500 KM mu dodali još 5.000 KM. Neko je pronevjerio moj potpis i uzeo kredit


Redakcija portala Crna-hronika donosi vam još jednu nepravednu životnu priču koja je pogodila Ešrefa Zukića sa Karaule. Ešref je invalid 80%, pretrpio je moždani udar. Prima minimalnu penziju od 380 KM. Živi sam. Živi na socijalnoj pomoći. Živi u kući koju su mu napravili dobri ljudi iz humanitarne organizacije.

Kako on tvrdi, podigao je prije par godina kredit od 1.500 KM kako bi kupio konja. Uredno plaćao svoje rate, da bi prevaranti na njegov kredit od 1.500 KM dodali još 5.000KM.

“Nikada nisam podigao ovih 5.000KM. Ako sam podigao evo potpisujem da vratim 10.000KM”

Nakon što mi je uginuo konj, došao sam u mikrokreditnu organizaciju Prizma. I tu sam zatražio, ustvari oni su davali ono 500 KM pa onda ono 1.500 KM ja to nisam htio nego sam samo tražio 1.500KM kako bih mogao kupiti konja. Oni su mi dali, pa sam ja onda sjekao drva da bih preživio i da bih vraćao rate kredita. Imam uredno priznanice da sam vraćao redovno taj kredit i da sam ga otplatio. – počinje svoju priču Ešref Zukić piše Crna-Hronika.

“Onda tužbu dobivam od suda da sam ja nekakvih uzeo 5.000 KM od njih. Ne znam ni koja bi to banka meni bež žiranta dala 5.000KM.

Ešref prima minimalnu penziju od 380 KM. Živi sam. Živi na socijalnoj pomoći.

“Prijete mi da će mi odbijati od penzije ovih 5.000KM koje nikada nisam podigao. NIkada nisam nikome ostao dužan, svi me znaju.

Bio sam i u zatvoru i to sve da bi vratio tih 1.500 KM. Bio sam u Busovači. Prodavao sam drva i šumari me fatali. A ja drva prodavao kako bih vratio tih 1.500KM koje sam uzeo za konja. Sad je neko pronevjerio moju ličnu kartu i moj potpis i ponovo digao kredit u iznosu od 5.000 KM.

Cijeli priču pogledajte ovdje

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija