Traži se pritvaranje osumnjičenih za krađu Mercedesa od 200.000 eura

Traži se pritvaranje osumnjičenih za krađu Mercedesa od 200.000 eura


Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci predložio je jednomjesečni pritvor Milanu Ćosi (54) iz Banjaluke i Aleksandru Mariću (46) iz Pelagićeva zbog sumnje da su u Zagrebu ukrali skupocjeni “Mercedes Benz AMG GTR” kabriolet vrijedan više od 200.000 eura.

Milan i Aleksandar upali u policijsku zamku: “BMW X5 koristili kao čistač, a na Mercedesa postavili lažne tablice”

Kako je saopšteno iz tužilaštva pomenuti dvojac se tereti za krivično djelo teška krađa, a pritvor je zatražen zbog bojazni od bjekstva, uticaja na dokaze, svjedoke i bojazni od remećenja javnog reda i mira. Prijedlog pritvora upućen je Okružnom sudu u Banjaluci.

“Osumnjičeni su u vremenskom periodu između 11. februara i 19. februara u Zagrebu počinili krivično djelo teške krađe vozila “Mercedes”, kabriolet, bijele boje. Sa tim vozilom su uz upotrebu nepripadajući registarskih oznaka u namjeri izbjegavanja policijskih kontrola i sistema video nadzora, kao i mjera granične kontrole prešli državnu granicu BiH”, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Pomenuti “Mercedes” je je proizveden u seriji od svega 750 komada u cijelom svijetu, a vlasništvo je penzionera. Lopovi su tokom krađe vozila navodno iz kuće vlasnika odnijeli i nakit.

Automobil je policija Republike Srpske pronašla u Boškovićima kod Laktaša. Nezvanično saznajemo da su osumnjičeni Ćoso i Marić zatečeni kako pomenuti automobil izvoze iz garaže gdje vozilo skrivano nakon krađe, piše Glas Srpske.

“Policija je operativnim radom saznala više informacija o krađi skupocjenog “Mercedesa” kao i gdje je skriveno. Osumnjičeni su praćeni i organizovana je sačekuša u kojoj su i lišeni slobode kada su vozilo izvezli iz garaže. Na “Mercedesu” su bile i nepripadajuće registarske oznake”, rekao je izvor blizak istrazi slučaja.

(VIDEO) Pogledajte video privođenja Milana i Aleksandra kod kojih je pronađen ukradeni Mercedes od 200.000 eura

Osim “Mercedesa” policija je privremeno oduzela i BMW , koji je kako se saznaje, korišten kao “čistač” prilikom prevoza ukradenog vozila kroz Hrvatsku prema BiH i koji je vozio jedan od osumnjičenih.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija