Nihad Uk kao premijer KS-a će u prvih par mjeseci umiti Kanton Sarajevo

Nihad Uk kao premijer KS-a će u prvih par mjeseci umiti Kanton Sarajevo


 

Mandatar nove Vlade Kantona Sarajevo i generalni sekretar Naše stranke Nihad Uk govorio je o svojim planovima rada u narednom mandatnom periodu.

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevi na kojoj bi trebala biti potvrđena nova kantonalna vlada zakazana je za 24. mart. Prije toga, Uk sa saradnicima, budućim ministrima treba raditi na finaliziranju ekspozea.

“Moja misija u narednih par dana je da svaki od predloženih ministara predloži dio koji se odnosi na njegov resor, da se to objedini i da bude sastavni dio resora. Završeni su principi same koalicije, dogovaraju se završni dokumenti mjera koji će biti potpisan prije same sjednica koja je zakazana”, kazao je Uk za Televiziju Sarajevo.

Komentirao je i šta prvo namjerava raditi nakon imenovanja novog sastava Vlade Kantona Sarajevo.

“Ja ću možda sad iz perspektive građanina KS reći šta je meni prioritet, to je čistoća grada i zaista ću u narednom periodu insistirati zajedno sa resornom ministrom da stavimo akcenat u prvim mjesecima na čišćenju cjelokupnog kantona”, najavio je Uk.

Želja Uka je da Kanton Sarajevo “umije” i da u naredna dva mjeseca on dobije sliku kakvu očekuju građani.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija