Cazin, BiH – 22. august 2020: Mustafa Ružnić, (na fotografiji) premijer Unsko-sanskog kantona kazao je za Anadolu Agency (AA) da se situacija nakon nedavno uvedenih mjera u cilju upravljanja migrantskom krizom u kantonu poboljšala. Međutim, isto je tako upozorio da je krajnje vrijeme da država počne upravljati migrantskom krizom na cijeloj teritoriji BiH, jer ukoliko, kako je kazao, proradi krajiški inat biće prekasno. ( Samır Jordamovıc – Anadolu Agency )
Brzo se dogovorili: Evo kako su SDA, NES, DF i SzBiH podijelili funkcije u USK

Brzo se dogovorili: Evo kako su SDA, NES, DF i SzBiH podijelili funkcije u USK


SDA, NES, DF i Stranka za BiH utvrdile su i imena kandidata za članove buduće Vlade USK. Ovo je uslijedilo nakon dogovora o zajedničkom formiranju vlasti.

Premijer USK ostaje Mustafa Ružnić (NES), isto kao što i Muriz Halkić (NES) ostaje ministar zdravstva. NES je kandidovao svog Adisa Džanića za ministra poljoprivrede, dok bi novi ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša trebao biti Senad Dizdarić.

Samra Mehić ostaje ministrica privrede

Što se tiče Stranke za BiH na poziciji ministrice privrede ostaje Samra Mehić.

Demokratska fronta je za ministra obrazovanja predložila svog Edvina Alijanovića, a za ministra unutrašnjih poslova predložili su Božidara Živka.

SDA predložila tri kandidata

SDA je predložila tri svoja kandidata u novu Vladu USK. Radi se o Esadu Bašagiću koji je kandidat za Ministra za boračka pitanja, Sanel Mahić za ministra finansija, te Dragan Polimanac za ministra pravde.

Podsjećamo, Skupština Unsko-sanskog kantona treba danas da potvrdi novu Vladu USK.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija