Privedena studentica se obratila u Sudu BiH

Privedena studentica se obratila u Sudu BiH


Sud Bosne i Hercegovine je danas u predmetu Azra Šabanović (S1 3 K 045263 23 Eks), u postupku izručenja potraživane po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Beograd, Srbija, odnosno potjernici Interpola NCB Sarajevo, raspisanoj u cilju vođenja krivičnog postupka pred nadležnim pravosudnim organom Republike Srbije, nakon održanog ročišta povodom lišenja slobode, donio rješenje kojim je potraživanoj Azri Šabanović određen privremeni pritvor, koji po ovom rješenju može trajati najduže 18 (osamnaest) dana od dana lišenja slobode, odnosno od 14.3.2023. do 31.3.2023. godine ili do nove odluke Suda, saopćeno je za portal “Avaza” iz Suda BiH.

Na današnjem ročistu pred sutkinjom Suda BiH Senom Uzunović, Azra Šabanović je kazala da je od kraja februara do 7. marta bila u Beogradu.

Srbija je raspisala porjernicu za Azrom Šabanović zbog sumnje da je pomagala u ubistvu Ranka Radoševića (54) zvanog Ranko Eskobar, 9. marta ove godine u beogradskom naselju Rušanj.

Pogledajte video s današnjeg ročišta u Sudu BiH.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Policija je jučer u Sarajevu uhapsila 22- godišnju studenticu Azru Šabanović zbog sumnje da je učestvovala u likvidaciji Ranka Radoševića (54) u Rušnju.

Kako je potvrđeno za “Avaz”, Šabanović je uhapšena u Studentskom domu Bjelave. Djevojka je iz Brčkog gdje je završila Gimnaziju, a u Sarajevu studira na Fakultetu političkih nauka, smjer Socijalni rad.

Ona se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala Golf 4 kojim su se Luka V. (35) i Stefan Z. (28) dovezli do pompe, a nakon ubistva pobjegli. Prema informacijama Telegrafa, Šabanović je bila ta koja je kontaktirala Radoševića kako bi bili sigurni da će doći da proba vozilo koje su navodno prodavali.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija