GV Mostara izdvojilo 1.500.000 KM za Velež

GV Mostara izdvojilo 1.500.000 KM za Velež


GV Mostara izdvojilo 1.500.000 KM za Velež

Nisu svi podržali ovaj prijedlog

Gradsko vijeće Mostara  je izdvojilo iz budžeta 1.500 000 KM za FK Velež. Međutim, tokom rasprave je bilo i drugačijih prijedloga. Jedan od njih je bio da se u umanji transfer Veležu, a taj novac prebaci za stadion FK Zrinjski.

– Koliko daleko idu pojedini vijećnici u Gradskom vijeću Mostara i da ne prezaju ni od čega, pokazuje i ovaj primjer. Riječ je o HRS-ovcu Slavku Zovki. Rođen je u Njemačkoj 1992. godine. Posljednji je ušao u Gradsko vijeće, prije nekoliko mjeseci, kao zamjena vijećnici koja je izabrana u Skupštinu HNK. Anoniman lik. Prilično smiješan. O njegovom mutiranju, šmrkanju, grbljenju – neću. To je očigledno. Ali, hoću o podmuklosti, pa i zlobi.

Tražiti od Gradskog vijeća da glasa za prijedlog da se konto za stadion „Rođeni“ treba umanjiti za 250 hiljada KM i isti iznos prebaciti na konto stadiona HŠK Zrinjski je čista podmuklost! Naravno, pri tome nije spomenuo da je HŠK Zrinjski nasilno prisvojio gradski stadion. Da je FK Velež protjeran sa stadiona kojeg je koristio decenijama.

Nije spomenuo ni da Zrinjski ne plaća kiriju Gradu Mostaru za korištenje gradskog stadiona.

Ne spomenu Slavko ni navijače koji pljuju po državi u kojoj su rođeni i žive, i koji slave paradržavne tvorevine čiji nekadašnji lideri robijaju 111 godina zatvora, zbog udruženog zločinačkog poduhvata i zločina koje su počinili nad svojim sugrađanima, stanovnicima Mostara i Bosne i Hercegovine.

Za njegov suludi prijedlog glasali su HDZ-ovci i HRS-ovci u Gradskom vijeću Mostara. Ovaj primjer pokazuje šta bi se desilo s Mostarom da HDZ i HRS imaju potrebnu većinu u Vijeću. Sve ulice bi dobile nazive iz doba NDH, zastave HRHB bile bi na svakom koraku i u svim javnim ustanovama, sve bi dobilo prefiks hrvatski, Velež bi doveli do gašenja…

Ostvarili bi sve ono što su počeli 1992. Zato, nije ni smiješno, ni nebitno! Naprotiv!, prokomentarisao je Sanel Kajan, zastupnik DF-a u Parlamentu FBiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija